Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Even zoals vroeger: vertragen bij Texel Yurts

Zelf ben ik een echt familiemens en vind ik het meer dan belangrijk om tijd door te brengen met hen. Toch merk ik dat dit vandaag de dag een stuk moeilijker is dan voorheen. Regelmatig denk ik terug aan de tijd dat ik met mijn ouders en broertjes op vakantie ging en we, zonder mobiele telefoons of andere technologie, heel veel quality time doorbrachten met elkaar. Van vissen in een vijver tot aan een bordspel spelen met het hele gezin. Als ik daaraan denk ga ik het liefst heel even terug in de tijd. Zeker omdat die quality time nu zo schaars is. En dat ligt niet alleen aan het feit dat ik ouder ben geworden, maar vooral aan de tijd waarin we leven. Toch is er een plek waar je even terug kunt naar vroeger: Texel Yurts. Van een plekje in de natuur tot aan de accommodatie zelf, hier is het opeens geen uitdaging meer om te vertragen. Ik neem je mee naar dit unieke plekje op de Wadden.

Vertragen bij Texel Yurts

Foto van Texel Yurts

Samenzijn zoals het hoort

Een yurt is een bijzondere glampingaccommodatie, waarin je heel het jaar door goed zit. Zelf stapte ik voor het eerst een yurt binnen tijdens de winter en stiekem wilde ik er het liefst in blijven wonen. Zeker de exemplaren op Texel Yurts zijn super knus en sfeervol. Je warmt hier met elkaar op bij de houtkachel en maakt eindelijk weer eens tijd om dat ene bordspel met elkaar te spelen. Of neem een boek mee en neem alle tijd om rustig te lezen. Zo laat je je eens echt meenemen in het verhaal. Dat is namelijk wat vertragen is, bewust worden en nadenken over wat je op dat moment aan het doen bent! De ronde vorm van de yurts op deze bestemming op Texel dragen hier helemaal aan bij. Hier kun je samenzijn zoals het hoort.

Samenzijn en vertragen bij Texel Yurts - Glamping

Foto van Texel Yurts

Even vertragen bij Texel Yurts

Niet alleen in de yurt, maar ook in de omgeving van Texel Yurts kun je vertragen en tijd doorbrengen met elkaar. Met een ligging in het hart van Nationaal Park Duinen van Texel bevind je je hier op een rustig plekje in de natuur. Ideaal voor een tocht door de Texelse wildernis. Vervolgens keer je terug naar je yurt om een vers stoofpotje te bereiden op je fornuis met gietijzeren pannen. Extra fijn: recepten liggen al voor je klaar. 

Houtfornuis Yurt - Vertragen bij Texel Yurts

Foto van Texel Yurts

Het unieke concept

Eigenaren Piet en Ina verhuren de yurts op het terrein expres niet voor slechts één nacht. Om te kunnen vertragen heb je namelijk tijd nodig. Tijd om echt te kunnen vertragen, jezelf rust te gunnen en je aan te passen aan het ritme van de yurt. Pas dan wordt dit een heel bijzonder verblijf. Wat er precies bedoeld wordt met jezelf aanpassen aan het ritme van de yurt? De ronde ruimte is traditioneel open gehouden en daarmee heeft elke plek een functie. Toch heb je vanuit elke hoek zicht op alles, of je nu een boek leest voor de open haard of een kop thee drinkt. Met elkaar ben je altijd. De ruimte verandert als het ware mee in wat je aan het doen bent en dat is een beetje een magisch gevoel. 

Huiskamer - Vertragen bij Texel Yurts

Foto van Texel Yurts

En met wie kom jij overnachten in de duinlandschappen van Texel en vertragen bij Texel Yurts? Je vindt hier yurts die geschikt zijn voor twee, vier of zes personen. Overnachten in een yurt op Texel kan weer vanaf 27 maart 2020!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Lac de Miel

Familie Maveau, 18 oktober 2016

Rustige camping

Een leuke ruime rustige camping. De camping is proper onderhouden. Je kan elke dag vers brood krijgen (na bestelling). Een minpuntje in het winkeltje was er weinig voorradig.

Omgeving tips

Mooie rustige omgeving. Markt met plaatselijke producten, bv. vlees, die je dan zelf ter plaatse kan bakken op de barbecue.

Bezocht Lac de Miel in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl