Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gezond blijven op vakantie? Zo doe je dat

Vakantie staat in het teken van genieten en even niet streng zijn voor jezelf. Toch hoef je je gezonde lifestyle niet compleet overboord te gooien wanneer je geniet van welverdiende me-time! Je wilt tenslotte wel fit blijven tijdens je vakantie en genoeg energie overhouden om de leukste to do’s te ondernemen. Klinkt dat makkelijker gezegd dan gedaan voor jou? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat gezond blijven op vakantie geen enkele uitdaging is.  

Foto van S O C I A L . C U T via Unsplash

1. Ga wandelen of fietsen in de omgeving

Wie veel beweegt voelt zich energieker en fitter. Precies wat je nodig hebt op vakantie! Een leuke manier om lekker in beweging te blijven is door de omgeving van je vakantieadres te voet of vanaf de fiets te verkennen. Niet alleen zul je merken dat je na terugkomst op het park even helemaal opgeladen bent, ook zie je meer van de omgeving waarin je vakantie viert. Waar je gaat fietsen of wandelen bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Struinen over de Veluwe, cultuur snuiven in de omliggende steden of op bezoek in de pittoreske dorpen. Waar kies jij voor? 

2. Bezoek de fitness regelmatig

Anno 2022 beschikken veel vakantieparken en glampings over een eigen fitnessruimte waarin gasten dagelijks een workout kunnen doen. Vooral ’s morgens is dit een fijne aangelegenheid om de spieren even warm te maken en vol frisse energie aan de dag te beginnen. Kun je daarna zonder schuldgevoel op een bedje aan het strand of zwembad liggen! Beschikt jouw vakantieadres niet over een eigen sportzaal? Met een fitnessabonnement bij een landelijke keten kun je overal sporten! Of dat nu bij de sportschool in Amersfoort is of in Maastricht.  

Foto van
Sam Moqadam via Unsplash

3. Kook in je eigen accommodatie

Het liefst denk je op vakantie niet na over je voeding en eet je alles waar je zin in hebt. Daar heb je immers vakantie voor! Toch is het verstandig om, ook op vakantie, een klein beetje vast te houden aan een gezond voedingspatroon. Zo krijg je alsnog de juiste voedingsmiddelen binnen en voel je je niet futloos op vakantie. De meest gezonde optie is daarom koken in je eigen accommodatie. Op die manier heb je namelijk zelf in de hand wat er op tafel komt te staan. Natuurlijk kun je wel gewoon uit eten zonder schuldgevoel wanneer je de gezondere opties van de menukaart kiest.   

4. Zorg voor voldoende slaap

Vakantie is voor velen het uitgelezen moment om eens lekker uit te rusten. In de ochtend hoef je niet voor dag en dauw je bed uit en ’s avonds is de noodzaak om op tijd je bed op te zoeken minder groot dan normaal. Zorg er echter wel voor dat je voldoende slaap pakt, zodat je uitgerust wakker wordt en ook genoeg energie overhoudt om overdag de leukste activiteiten te ondernemen. 

Foto van
Kinga Cichewicz via Unsplash

Dit waren onze tips om gezond te blijven op vakantie. Wat is voor jou de gouden tip? 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Domaine le Midi

Familie Vos, 13 oktober 2014

Vriendelijke staf!

Ligging is mooi, opzet camping idem. Zee en zwembad, fiets vriendelijk, campingwinkel goed, vriendelijke staf. De WiFi is wel erg slecht helaas en betaald.

Omgeving tips

Strand, midgetgolf, passage du Gois, fietspaden

Bezocht Domaine le Midi in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl