Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamourous desserts tijdens het Paasdiner

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent bij ons dat we samen met het gezin een heerlijk paasontbijt en diner organiseren. Dit jaar ben ik aan de beurt om het dessert te verzorgen, dus dook ik gelijk de kookboeken in. Daar kwam ik allerlei lekkers tegen om te maken. Om ervoor te zorgen dat jullie ook een beetje van dat Paasgevoel kunnen genieten, zet ik in dit artikel drie lekkere en glamourous desserts op een rij die je thuis kunt maken.

Creme Brûlée

Bij dit romige toetje gaan jullie je vingers aflikken! Bovendien is het eenvoudig te maken. Voor dit glamourous dessert heb je de volgende ingrediënten nodig:

Hoe doe je dit? Zet de oven aan op 125 °C, terwijl je ondertussen de melk en de slagroom aan de kook brengt. Voor wat extra smaak voeg je het stokje vanille toe aan het mengsel. Dit laat je vijf minuten trekken.

Doe vervolgens de eidooiers met de 100 gram suiker in een kom en meng dit goed. Voeg hier vervolgens de room aan toe en roer dit goed door. Verdeel dit over de bakjes en laat dit drie kwartier garen in de oven. Eenmaal uit de oven laat je de crème brûlée een half uur afkoelen en stollen. Dit stolproces gaat verder in de koelkast, waar de schaaltjes twee uur moeten staan. Voor een knapperige bite gooi je basterdsuiker over de crème heen en plaats je ze een minuut in de oven, waar ze 60 seconden onder de grill moeten staan.

Glamourous diners

Foto van Freestock Foto’s via Pixabay

Limoncello kwarktaart

Deze taart gemaakt met Limoncello is een heerlijke kwarktaart met een Paasachtige kleur. Voor de bereiding heb je de volgende ingrediënten nodig:

Begin met het weken van de gelatine in water. Doe dit ongeveer vijf minuten. Smelt de boter en maal de koekjes fijn en meng dit vervolgens met elkaar. Als het gemengd is verdeel je het over de bodem van een springvorm. Plaats dit even in de koelkast.
Rasp de schil en pers het sap uit de citroenen. Doe het sap samen met de Limoncello in een pan en laat dit koken. Hier voeg je de gelatine ook aan toe terwijl je dit roerend laat mengen met elkaar. Doe de kwark samen met de mascarpone en suiker in een bak. Hier doe je het Limoncellomengsel bij, wat je vervolgens in de springvorm doet. De taart laat je vier uur opstijven in de koelkast. Decoreer dit tot slot met de geraspte citroen.

Bereidingstip:

Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een theedoek, vouw goed dicht en plet de koekjes voorzichtig met bijvoorbeeld een (nog volle) conservenpot of -blik.

Glamourous Desserts

Foto van Tina Guina via Unsplash

Monchoutaart

Een simpel maar oh-zo-lekker dessert is een eigen gemaakte monchoutaart. Hiervoor heb je het volgende nodig:

Begin met het opkloppen van de slagroom tot die bijna stijf is. Bij voorkeur doe je dit met een mixer. Meng dit vervolgens met de monchou en de witte basterdsuiker. Stop dit in een schaal en laat dit vervolgens een kwartier in de koelkast staan. Als dit is opgestijfd strooi je de kersen over het mengsel heen. Schep samen met de Bastognekoeken het slagroommengsel uit de schaal. Genieten maar!
Glamourous desserts

Foto van Alexander Mils via Unsplash

Dit waren mijn drie favoriete glamourous desserts. Welke van de glamourous desserts is jouw favoriet? 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Lac de Miel

Familie Maveau, 18 oktober 2016

Rustige camping

Een leuke ruime rustige camping. De camping is proper onderhouden. Je kan elke dag vers brood krijgen (na bestelling). Een minpuntje in het winkeltje was er weinig voorradig.

Omgeving tips

Mooie rustige omgeving. Markt met plaatselijke producten, bv. vlees, die je dan zelf ter plaatse kan bakken op de barbecue.

Bezocht Lac de Miel in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl