Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glampen met je hoofd in de wolken

Je kent het wel: het nostalgische kamperen. Je ligt in een slaapzak in je eigen tentje, en ’s nachts daalt de temperatuur naar het vriespunt. Gelukkig heb je hier allemaal geen last van als je gaat glampen. Overnachten in een luxe onderkomen met een douche en allerlei andere faciliteiten, maar toch het ultieme kampeergevoel beleven op een plek in de natuur. Ideaal! Wist je dat deze luxe manier van kamperen ook op grote hoogte kan? We moeten er nu nog even niet aan denken, maar dit is zelfs mogelijk op plekken waar sneeuw ligt! Ideaal voor skiliefhebbers, want vanuit je glampingaccommodatie kunt je zo de piste op wandelen. Zet je ski zonnebril maar op en gaan! Benieuwd waar je op grote hoogte kan winterkamperen? Dat lees je in dit artikel.

Winterkamperen
Foto van Free-Photos via Pixabay

De Alpen

De Alpen is een plek met ontzettend mooie vergezichten en een prachtige natuur. Als kampeerder kun je ervoor kiezen op een camping te staan op maar liefst 1981 meter hoogte. Hier ligt de camping Point Breuil in Valsavarenche. Dit is de ideale plek voor bergbeklimmers en wandelaars. Wil je op een lager gelegen plek kamperen met luxe? Dan kan dit op de glamping Rhône-Alpes. Deze locatie beschikt over thermebronnen en ligt vlakbij de Zwitserse grens.

Overnachten tussen de bomen

Zeg je een bijzondere locatie om te kamperen, dan zeg je het Zwarte Woud in Duitsland. Hier vind je verschillende soorten campings. Wat dacht je van heuse natuurcampings of campings in een prachtig dal? De glamping die eruit springt is de Heubachtal bij Schiltach. Op deze overnachtingsplek glamp je tussen de bomen op maar liefst 30 meter hoogte. Alleen geboren avonturiers overnachten op deze plek! Want zeg nu zelf, wie kan nou zeggen dan hij of zij op die hoogte tussen de bomen heeft overnacht? Dit is een bijzondere ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Winterkamperen
Foto van winterseitler via Pixabay

Winterkamperen

Voor mensen die graag op wintervakantie gaan, is er de mogelijkheid om te winterkamperen. Het verschil tussen “normaal” kamperen en winterkamperen, is dat de uitrusting van het winterkamperen veel warmer is en moet zijn. Dit is omdat het op grote hoogte in de sneeuw ver onder het vriespunt kan komen. Reken er maar op dat je een elektrische deken nodig hebt tijdens het slapen! Zelfs op een glamping is een elektrische deken niet overbodig. Kamperen op een glamping is aangenaam en een glampingaccommodatie is een stukje ruimer dan een tent. Natuurlijk mag een dagje skiën niet ontbreken. Om jezelf wel goed te beschermen is het van belang om een warm skipak mee te nemen en een beschermde skibril op te zetten. Aan alles gedacht? Dan is het tijd om te genieten van je vakantie!

Is winterkamperen iets voor jou?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

7

Marina Village

Familie van der Linden, 4 december 2018

Geschikt voor gezinnen

Voor gezinnen met jonge kinderen is deze camping uitermate geschikt. De faciliteiten, programma’s, animatie team, etc. zijn hier sterk op gefocust.

Tips in de omgeving

Ravenna voor een aantal werelderfgoed gebouwen. Milano Marittima om te winkelen en wandelen. Water pretpark Mirabilandia.

Bezocht Marina Village in augustus 2018 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Glamping.nl