Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bell Tent

Een knusse glamping accommodatie

Voor iedereen die van ruimte houdt, maar toch ook echt wil kamperen is de Bell Tent een ideale middenweg. De tent wordt ook wel Saharatent genoemd en bestaat eigenlijk al sinds de 19e eeuw. Hoewel deze tent in eerste instantie vooral was bedoeld als legertent, heeft hij inmiddels zijn intrede gemaakt in de camping wereld. Daar kun je hem nu huren als luxe glamping accommodatie.

Knus en ruim tegelijk

“Belltenten zijn bijzonder romantische glamping accommodaties.”

Op het eerste gezicht lijkt de tent misschien niet heel groot, maar door de praktische indeling sta je al gauw verbaasd van de ruimte. Dat komt omdat de tent op zichzelf alleen wordt gebruikt om in te slapen. In de tent vind je dan ook comfortabele, echte bedden. Afhankelijk van het aantal personen en de grootte van de tent wisselt het aantal bedden in de tent. Soms vind je er ook nog een eenvoudige zithoek of opbergruimte in terug.

Voor de rest leef je dus echt zoveel mogelijk buiten. Veel van de Bell tenten in ons aanbod hebben een (overdekte) buitenkeuken en een houten vlonderterras. Op deze manier maak je buiten de beste gerechten klaar, waar je ze dan ook kunt opeten. Óf, nog beter, je gaat lekker uit eten in het restaurant van de camping.

Iedere Bell Tent is anders

De Bell Tent staat inmiddels op verschillende bestemmingen in Europa. Hoewel de tent in haar basis een vrij ronde vorm heeft en licht van kleur is, verschilt de inrichting per camping. Op de ene camping zul je misschien zelfs twee tenten tot je beschikking hebben: eentje om in te slapen en eentje om in te leven. En bij de volgende camping zul je weer zoveel mogelijk buiten doen.

Hoe dan ook: wie kiest voor een Bell Tent heeft een comfortabele glamping accommodatie. Je slaapt in een lekker bed, maar wel in een echte tent. Je zou daarom de Bell Tent het best kunnen vergelijken met de tipi of een yurt, waar alles ook zo veel mogelijk in één open ruimte staat. Toch heeft deze tent weer een eigen uniek karakter.

Onze favoriete Bell Tent bestemmingen

Resort Veluwe

Veluwe, Gelderland, Nederland

  • Op de Veluwe
  • Recreatieprogramma voor alle leeftijdsgroepen
  • Volledig ingerichte woudlodges en safaritenten

Middenin het prachtige natuurgebied van de Veluwe, ligt Resort Veluwe. Deze kindvriendelijke camping heeft een groot aanbod aan faciliteiten en heerlijke accommodaties.

l’Escargot

Ardennen, België

  • Ontbijt-op-bed service
  • 5 glamping types
  • In de Belgische Ardennen

Een kleine, gemoedelijke camping waar ook in stijl kunt glamperen met een keuze uit maar liefst 5 verschillende accommodaties!

Glamping.nl