Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tipi

Het wildwest-gevoel overal ter wereld

Evenals de Yurt is de Tipi van oudsher een nomadentent. De tent was eenvoudig op te zetten en makkelijk te vervoeren, maar daarnaast ook lekker ruim. Tegenwoordig is deze indianentent een gewilde accommodatie op campings en vakantieparken. Een glamping accommodatie die je het gevoel van het wilde westen laat beleven!

Als de indianen, maar dan luxe

De indianen hadden het al snel begrepen. Dankzij de ronde vorm en de hoogte van de tent, creëer je een grote leefruimte. Dat is wel zo lekker als je in een tent wilt wonen, maar ook als je er je vakantie in wilt doorbrengen. Waar de tenten vroeger werden gemaakt van buffelhuiden, zijn ze nu helemaal in een nieuw, canvas jasje gestoken. Dit maakt ze niet alleen een stuk diervriendelijke maar ook een stuk comfortabeler.

Daarnaast zijn er ook al tipi’s mogelijk met aparte slaapkamers en zelfs een eigen keuken! Dit maakt de ooit traditionele accommodatie in eens een wereld van luxe en comfort. Een echte glamping-accommodatie dus!

Iedere tipi is anders

Op verschillende bestemmingen wereldwijd zijn de tipi’s terug te vinden en iedere bestemming heeft hem op zijn eigen manier neergezet. Waar men hier kiest voor meer traditioneel getrouwe tenten, waarbij alles in een grote ruimte staat en je in een aparte ruimte kookt. Is op deze camping de tipi ingedeeld in verschillende ruimtes en zijn de binnenwanden bekleedt met houdt voor nog meer comfort.

Al met al zijn er dus nog veel variaties in de tipi-wereld, zodat ieder zijn indianentent naar eigen wens kan vinden! Kies jij voor luxe, of wil je het echte indianengevoel beleven? Ga je voor een vakantie in binnen- of in buitenland? Onze tipi’s staan namelijk op bestemmingen over de hele wereld! Dat wordt dus lekker slapen op een goed matras en dromen over een leven als indiaan in het wilde westen!

Onze favoriete Tipi bestemmingen

Glamping.nl