Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping facts en figures uit onderzoek!

De trends & ontwikkelingen binnen de wereld van luxe kamperen, is iets waar wij bij Glamping.nl natuurlijk graag van op de hoogte blijven. Daarom doen wij zelf ook onderzoek. Zo weten we wat jullie wensen en behoeften zijn wanneer het gaat om een glampingvakantie. Wat zijn bijvoorbeeld jullie favoriete landen om heen te gaan en in welk type accommodatie overnachten jullie het liefst? Aan de hand van een onderzoek dat wij reeds uitvoerden, hebben we een infographic ontworpen waarin de resultaten grafisch worden weergegeven. Nieuwsgierig naar de uitkomsten?

Populaire vakantielanden

Wat is jouw favoriete vakantieland om op glampingvakantie te gaan? Grote kans dat dit Italië, Frankrijk of Nederland is. Het blijkt namelijk dat dit de drie landen zijn waar jullie het meest op filteren op onze website. Het aanbod aan bestemmingen in deze landen is dan ook het grootst. Het gaat nog verder, want binnen deze drie landen zijn er ook regio’s die het meest populair zijn. In de infographic kun je per land zien welke drie regio’s het meest populair zijn. Een tipje van de sluier? Voor Italië is dit het eiland Sardinië, voor Frankrijk is dit de Ardèche en in eigen land gaan jullie het liefst op glampingvakantie naar Texel!

Glamping facts Sardinië

Foto: Emanuele Pinna via Unsplash

Favoriete glampingaccommodaties

Naast het vakantieland, dat natuurlijk het allerbelangrijkst is, wordt er een type accommodatie uitgekozen. Vandaag de dag zijn er heel wat accommodaties waarin je in luxe kunt kamperen. Maar de safaritent? Die is en blijft toch het populairst. Meer dan de helft van onze websitebezoekers is het hiermee eens. Daarna volgt de lodgetent met 23% en de Airlodge met 18%.

Glamping facts Safaritent populairste accommodatie

Foto van DivaCamp

Kleinschaligheid groeit in populariteit

Voor ons kwam dit feitje niet als een verrassing, want wij zien al een tijdje dat verblijven op een kleinschalige glamping een wens is van velen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat dit het meest populaire glampingthema is. Daarnaast zijn jullie ook veelvuldig op zoek naar accommodaties waarin je kunt verblijven met een hond en waarin je extra luxe aantreft. Denk hierbij aan een privé-jacuzzi.

Nieuwsgierig naar meer glamping facts? Check de infographic. Infographic Glamping.nl

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

San Francesco

Familie Bakker, 12 februari 2016

Gezellige camping

Gezellige, niet al te grote camping aan het Gardameer. Wel opletten voor de plekken rondom het zwembad en het podium, daar is het geluid in de middag / avond tijdens de activiteiten / shows van het entertainment team erg hard.

Bezocht San Francesco in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl