Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping roadtrip door Italië

Voor een bijzondere glamping ervaring móet je echt een keer naar Italië. Hier staan gastvrijheid en het omarmen van de omgeving voorop. Je vindt dus de mooiste glamping accommodaties op idyllische plekken. Door er een roadtrip van te maken, kun je verschillende accommodaties en bestemmingen beleven. Ik tip daarom in dit blog een leuke glamping roadtrip door Italië.

Le Marche

Je hoort steeds vaker dat Le Marche als vakantiebestemming wordt gekozen boven Toscane. Het is wat minder toeristisch, dus er valt nog wat te ontdekken en de mensen zijn er gastvrij. Het landschap doet bovendien zeker niet onder voor dat van Toscane! Of je nou aan de Adriatische kust verblijft of in het binnenland, je zult ongetwijfeld een mooie glampingvakantie in de natuur beleven.

Bij Villa Ti Amo kun je romantisch overnachten in het binnenland van Le Marche. De luxe tenten en Casamobi’s staan er voor je klaar. Een Casamobi is een houten hut die het best te beschrijven is als een samentrekking tussen een chalet en een mobile home. Dat is nog eens glampen! En je verblijft op 30 kilometer van Macerata, een oude stad waar je zeker eens het openluchttheater moet bezoeken.

macerata

Foto via Pixabay

Tip: vind je Le Marche wat ver rijden vanuit Nederland, dan kun je ook naar Bologna vliegen en daar een auto huren voor je roadtrip.

San Marino

De ministaat San Marino op de grens van de regio’s Le Marche en Emilia-Romagna is je volgende bijzondere glamping bestemming tijdens deze roadtrip. Niet alleen vanwege het feit dat dit een apart landje is, maar ook omdat San Marino echt heel mooi is om eens te bezoeken. Verblijf je op Romagna Camping Village, dan zit je lekker aan zee en ook op maar 30 kilometer van San Marino. De gelijknamige hoofdstad San Marino is een absolute must see. Smalle straatjes lopen kronkelend naar boven, waar je een adembenemend uitzicht hebt. Vergeet onderweg niet om te stoppen bij de bijzondere winkeltjes vol lekkernijen en handgemaakte producten!

San Marino

Foto via Pixabay

Iseomeer

Vanuit San Marino rijd je in 350 kilometer naar het Iseomeer in Noord-Italië. Dit kleinere meer ligt tussen het Comomeer en Gardameer in en is een oase van charme en rust. Overnacht in een luxe glamptent op Camping Del Sole en ontdek de oude kastelen, kerken en dorpscentra rondom het meer. Vanuit hier is het nog zo’n 1130 km naar Utrecht. Je kunt natuurlijk je roadtrip nog wat langer maken met een overnachting in Duitsland, zodat je rustig thuis komt. Of lever je huurauto weer in en vlieg lekker snel naar huis!

iseomeer

Foto via Pixabay

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl