Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping trend: kamperen maakt plaats voor glamperen!

De toeristische sector is er een die snel veranderd. Trends en ontwikkelingen spelen een belangrijke rol, zo ook als het gaat om glamping. Als Glamping.nl blijven wij natuurlijk graag op de hoogte van trends en ontwikkelingen die vandaag de dag een rol spelen. Trouw publiceerde vorige week een artikel over de groeiende behoefte naar glamping onder Nederlanders en over vakantietrends in het algemeen. In dit artikel zet ik alles voor je op een rijtje!

Trend glamping - luxe

Groeiende behoefte aan luxe vakanties

De tijd dat Nederlanders in de zomervakantie massaal met hun caravan naar de camping vertrokken lijkt verleden tijd. De afgelopen vier jaar blijft het aantal campingovernachtingen dalen. ABN AMRO verwacht ook dit jaar opnieuw een daling (3%) in het aantal Nederlanders dat kiest voor een overnachting op een camping. De reden? De groeiende behoefte aan luxe. Steeds meer mensen willen, met enkel wat bagage, in de auto of het vliegtuig stappen en arriveren bij een accommodatie waar alles geregeld is. Naast hotelovernachtingen gaat dit steeds vaker om glamping. En dat begrijpen wij wel want glamping biedt alle luxe en gemak waar men naar opzoek is. Even geheel ontsnappen aan de hectiek en drukte van vandaag de dag. Een glamping aanbieder die er volgens Trouw goed in slaagt om in te spelen op deze behoefte naar gemak? FarmCamps!

Service en personalisatie

Naast de groeiende behoefte aan luxe vakanties en gemak zijn er meer vakantietrends. Trouw meldt dat  service en personalisatie hoog in het vaandel staan onder Nederlandse vakantiegangers. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een ontbijtje dat ’s ochtends wordt bezorg bij je glampingaccommodatie , om een welkomstdrankje of een kaartje op je verjaardag.

Comfort en ontzorging

Slapen in een goed bed waardoor gebroken nachten niet langer deel uitmaken van jouw vakantie. Je eigen sanitair en volledig uitgeruste keuken. Comfort is een must! Ook op het gebied van faciliteiten stellen Nederlanders hogere eisen: we willen worden ontzorgt. Denk bijvoorbeeld aan een oppas op de glamping.

Trend glamping - comfort

Nieuwsgierig naar het volledige artikel van Trouw? Lees het hier!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

7

Plage des Tonnelles

Familie Ritsma, 4 december 2018

Veel voorzieningen

Als je van een grote camping houdt met veel voorzieningen, dan is dit een goede plek. Mooi gelegen naast het strand met vele opgangen en veel vermaak voor de kinderen. Iedere avond is er vertier in de grote tent voor kinderen/tieners en ouders. Wel konden we door de ligging van onze tent deze muziek tot een uur of 12 snachts horen, dus voor ouders met kleine kinderen is het daarom wat minder geschikt.

Tips in de omgeving

Er is veel te doen; wind museum, strand, zwembad (jammer dat er geen glijbaan bij zit), fietsen huren (ze hebben ook kinderzitjes), dorpjes bezoeken, springkussens, aquarium op het eiland noirmoutier, waterglijbanenpark, etc.

Bezocht Plage des Tonnelles in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl