Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping trends voor 2018

Het einde van het jaar is in zicht. Na het bezoeken van veel glampings en het afgaan van diverse beurzen is het tijd om na te denken wat de trends zijn voor het komende jaar. Glamping is op zichzelf natuurlijk allang geen trend meer. Het is een markt die in 2017 steeds volwassener is geworden.

In 2018 zal de glamping markt nog groter worden. Doordat het economisch weer goed gaat, zien we dat aan de ene kant fabrikanten en bestemmingen weer durven te investeren. Er komen dus meer en betere glamping accommodaties. Aan de andere kant wil de consument zijn spaarzame vrije tijd goed besteden en heeft hij ook meer geld te besteden. Een vakantie moet een unieke ervaring zijn. Het soort accommodatie waarin je verblijft, helpt hier natuurlijk bij. Wij zien daarom een positieve ontwikkeling in de markt.

Juist omdat de glamping markt steeds groter is geworden, willen we in dit blog de belangrijkste trends delen voor 2018, want er gebeuren veel mooie dingen!

Trend 1. Glamping nature: op zoek naar rust

Even compleet tot rust komen, en dat het liefst midden in de natuur. Steeds meer glamping liefhebbers zijn hier naar op zoek. Ruimte en privacy staan ook steeds hoger op het eisenlijstje bij het kiezen van een luxe vakantiebestemming. Glamping aanbieders spelen hier goed op in door hun luxe accommodaties op ruimere plekken te zetten. Niet de grote megacampings, maar kleinschalige glamping bestemmingen zullen vanwege deze trend in 2018 steeds populairder worden. ‘Glamping nature’ noemen we dit.

defiplanet Foto: Defiplanet

Trend 2. Bij de boer

Deze trend voor 2018 staat in verbinding met de trend hierboven. Rust, ruimte, natuur, boerderijdieren om je heen… Simpelweg genieten. En voor kinderen is het fantastisch. Laat ze kennis maken met het boerenleven, en steek er zelf ook nog wat van op. Luxe staat steeds hoger in het vaandel bij aanbieders van glamping bij de boer. Zo gaat Het BoerenBed hun luxe tenten in 2018 upgraden met een luifel. Houd je niet van glamping bij de boer? Stel je dan eens een geweldige agriturismo voor in Toscane waar je vanuit je Safaritent uitkijkt op de wijnvelden en ook nog eens mag proeven tijdens één van de proeverijen? Bij Glamping Agriturismo Eucaliptus kan dit.

kalverweideFoto: De Kalverweide

Trend 3. Winter glamping

Het klinkt misschien tegenstrijdig: glamping in de winter. Maar toch gebeurt op vakantie gaan in de winter gebeurt steeds vaker. Glamping accommodaties zijn vaak goed geïsoleerd en van alle gemakken voorzien. Zeker in Nederland wordt er veel geinvesteerd om ook buiten het seizoen goede glamping accommodaties aan te bieden. Stel je dus voor: dikke dekbedden op je comfortabele bed, de open haard aan een een glaasje gluhwijn terwijl je naar de sneeuw kijkt die buiten valt… Wauw! Je glamping wintervakantie is compleet. Bovendien is een bijkomend voordeel dat deze periode vaak minder duur is dan het hoogseizoen.


Foto: Kakslauttanen Artic Resort

Trend 4. Korte glamping vakantie

Weekendjes weg en een midweekje glamping wordt steeds populairder. Vaak wordt deze korte vakantie gehouden in eigen land, maar je kan natuurlijk ook net over de grens rijden. Regio’s als de Belgische Ardennen of de Eiffel zijn hierbij geliefd. Je hoeft voor een echt vakantiegevoel natuurlijk niet per se de grens over. Je kan ook heerlijk tot rust komen op de Veluwe of in de Achterhoek. Even een paar dagen doordeweeks glamperen en je bent zo weer opgeladen om er weer een tijdje tegen aan te gaan.

glamping nunspeetFoto: Glamping Nunspeet

Trend 5. Domes en Pods

Glamping is natuurlijk ooit bedoeld om mensen in alle luxe en comfort hun vakantie te laten vieren midden in de natuur. Deze trend is inmiddels verder gegroeid in verschillende vorm en stijlen. Op onze website hebben we inmiddels veel verschillende soorten accommodaties. Wat wordt er verstaan onder een Pod of een Dome? Een Dome of een Pod heeft een bepaalde constructie met de vorm van een koepel, vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Aangezien deze accommodaties relatief makkelijk te bouwen zijn, hebben ze een minimaal footprint en zijn dus goed in harmonie met de omgeving te maken. 2017 was het jaar van de Boomhut, 2018 het jaar van de Pods en Domes worden.

Foto: Ridgeback Lodge

Trend 6. Glamping met groepen

Volgens Booking.com wordt 2018 hét jaar van reizen met vriendengroepen. Ook gaan we massaal op multi-generation-vacation, waarbij opa en oma ook gezellig meegaan. Hierbij zal glamping een vaak voorkomende manier van samen vakantie vieren worden. Er komen immers steeds meer bestemmingen die luxe tenten aanbieden voor acht of tien personen. Check ons volledig aanbod voor groepsaccommodaties hier.

Glamping voor groepenFoto: Selectcamp

Trend 7. Op naar Oost-Europa

Vooral Slovenië wordt een steeds populairdere glamping bestemming. Bij onze collega’s van Glamping.com staat Slovenië op de zesde plek in de lijst van Europese landen met de meeste glamping locaties. Kroatië en Hongarije zullen ook blijven groeien als glamping bestemmingen. Het zijn landen waar minder massa toerisme is, de prijzen nog relatief laag zijn en ze zijn wel lid van de Europese Unie. Check via deze links het aanbod in Slovenië, Kroatië en Hongarije.

sloveniaFoto: Vacanceselect

Trend 8. The sky is the limit

Op het gebied van glamping is niets meer te gek. Het gaat niet meer alleen om luxe en comfort, maar ook om de uitstraling van een accommodatie. Bijzondere accommodaties die de vakantiegangers een unieke beleving bezorgen raken steeds meer in trek. Het liefst met uitzicht op de sterrenhemel. Glamping ‘outside the box’ noemen we dit. Goed voor je Instragram feed en leuk voor het thuisfront. Denk bijvoorbeeld aan glamping in een omgebouwde trein, een oude helikopter, grotten en iglo’s.

Foto: Helicopter Glamping

Bedrijfsprofiel

Voor overige informatie kun je contact opnemen met Richard Otten, eigenaar van Glamping.nl

Richard Otten
06 54 90 24 20
richard@blogs4travel.nl

Noot aan de redactie

Deze trends zijn opgesteld volgens onderzoek van de redactie van Blogs4Travel.

Over Glamping.nl

We bouwen elke dag aan de grootste collectie van glamping accommodaties met een vijf sterren beleving. Ons aanbod herbergt unieke bestemmingen in onder andere Nederland, Frankrijk, Italië en soms ver daarbuiten. Glamping.nl is al 5 jaar dé Nederlandstalige website met de best geselecteerde luxe accommodaties.

De term glamping (een samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’) is van trend uitgegroeid tot een verzamelnaam voor een specifieke soort vakantie waarbij de voordelen van luxe en natuur hand in hand gaan. Wat dacht je van slapen onder de sterrenhemel in een Airlodge in Toscane? Of verblijf je liever in een boomhut in Frankrijk?

Glamping.nl is onderdeel van Blogs4Travel: een contentmarketingbureau in de reiswereld. Glamping.nl maakt samen met onder andere Gardameer.nl en Kids-Campings.com deel uit van het portfolio van Blogs4Travel.

Blogs4Travel verbindt bloggers, contentmakers en social influencers met bedrijven in de reiswereld door de kracht van content. Met onze labels, of labels van klanten, zorgen we dagelijks voor unieke stukken tekst met als doel om bedrijven en bloggers dichter bij elkaar brengen.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl