Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping trends en ontwikkelingen: SETT Montpellier

Vorige week was ik aanwezig op de SETT in Montpellier in Frankrijk De SETT (Salon des Equipes et Techniques du Tourisme) is de grootste vakbeurs voor de wereld van camping, Glamping en vakantieparken en trekt inmiddels bezoekers uit heel Europa. Het is een trendsettende beurs waar de bezoeker (eigenaar van een camping of vakantiepark) in contact kan treden met fabrikanten en leveranciers.

Dit jaar was het evenement alweer toe aan haar 39e editie in het Parc d’Expo, vlakbij het vliegveld in Montpellier waar drie dagen de grootste campingbeurs te wereld is neergestreken. Namens Glamping.nl had ik de mogelijkheid om mij te vergapen aan alle nieuwe modellen accommodaties die er op de markt zijn gekomen. Volgens de organisatie is deze editie ‘drukker dan ooit’ qua standhouders en bezoekers en dat merk je. De drie dagen waarop de beurs wordt gehouden kent een constante stroom van mensen.

Hoewel de term Glamping in Frankrijk al een tijd bestond, zien we toch ook dat het nu écht is geland. Hierbij zullen ook de economische factoren meespelen. De economie draait weer goed, consumenten durven weer hun geld uit te geven aan hun vakantie. Hierdoor is erg sterk behoefte bij de campings om te investeren in het glamping assortiment. Vaak hoorde ik eigenaren zeggen dat ze ‘wel een aantal glamping accommodaties’ hebben, maar dit jaar echt verder willen investeren.

Een walhalla voor de glamping liefhebber

Kortom: het zijn dus tijden waarbij fabrikanten van luxe accommodaties de wind mee hebben. In hal A was het dan ook een feest voor een glamping liefhebber zoals ik. Alle bekende glamping merken/fabrikanten zoals Luxetenten, Outstanding en Cabanon waren aanwezig. Maar ook alle grote jongens uit het stacaravansegment zoals O’Hara, AdriaLouisiane en IRM hadden hun modellen uitgestald. Ook was Crippa Concepts uit Italië aanwezig. Daarnaast ook enkele nieuwe spelers in deze markt zoals Woodytent en Glampinglodge.com.

Het was er dus een waar walhalla voor de glamping liefhebber. Allemaal waren ze er voor de gunst van de campingbaas. Deze is zich er van bewust dat de bezoeker steeds meer eist en dus zal hij meer en meer moeten investeren in het glamping assortiment, iets waar wij alleen maar blij van worden.

Waren er dan nog echt noviteiten? Eerlijk is eerlijk, écht baanbrekend waren ze niet. De safaritent, lodgetent, airlodge, pod of treehouse is inmiddels wel ontworpen. We zien wel dat modellen steeds verder doorontwikkeld worden. Ook daalt door vraag en aanbod de prijs per model. Dit is natuurlijk gunstig voor de koper.

Hieronder staan de foto’s van enkele modellen die er getoond zijn. Speciaal even je aandacht voor het schattige Harry Potter-achtige huisje, namelijk de Caban Magique van Robust Loisir. Glamping? Ik vraag het me af. Interessant om te verhuren? Ik denk het niet. Maar het trok wel veel aandacht. Heb je specifieke vragen over de beurs of wil je in contact komen met de fabrikanten? Vul dan je vraag in via het contactformulier.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Blogcategorieën

Glamping.nl