Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Je vakantiehuis verhuren? Hou rekening met deze punten!

Zomervakantie! Tijd om te genieten van zon, zee en strand samen met vrienden en familie. Misschien doe je dat wel in je eigen vakantiehuis! Ga jij deze zomer nu ergens anders heen of blijf je lekker thuis? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je vakantiehuis te verhuren. Wanneer je ervoor kiest om je vakantiehuis te verhuren zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Wil je weten waarmee? Lees dan zeker even mee!

Check of je vergunningen nodig hebt

Als je ervoor kiest om je vakantiehuis te verhuren, kan het zijn dat je moet kijken naar een vergunning voor het verhuren van een vakantiehuis. In veel regio’s van Spanje is dit bijvoorbeeld verplicht! Let dus goed op, want anders staan er misschien wel hoge boetes te wachten. Check bij de lokale gemeente of je een vergunning nodig hebt om jouw huis te verhuren. Zo verloopt alles vlekkeloos en voorzie jij onverwachte kosten. Win-win dus!

Foto via Unsplash

Zorg dat jouw huis aan een aantal eisen voldoet

Wanneer er mensen in jouw huis verblijven wil je natuurlijk dat het verblijf zo prettig mogelijk is. Zorg er daarom voor dat ze van alle gemakken voorzien zijn. Denk hierbij aan goede sanitaire voorzieningen, een aanwezige EHBO doos en eventueel een schoonmaker. Stel je verhuurt het huis meerdere keren, dan is het huis schoon voor de volgende bezoekers. Wel zo fijn! Zo is de ervaring van de mensen positief en is de kans groot dat ze nog een keer terug willen komen!

Foto via Unsplash

Regel een boek waar mensen ervaringen kunnen delen

Een boek of een andere manier van het achterlaten van ervaringen kan een positief effect hebben op bezoekers. Wanneer er online een positieve review wordt achtergelaten, is dat niet alleen goed voor de rating van jouw vakantiehuis, maar zorgt er ook voor dat meer mensen jouw vakantiehuis willen bezoeken.

Foto via Unsplash

Communicatie is key

Als er iets belangrijk is, dan is het communicatie met de gasten die in jouw onderkomen verblijven. Wanneer komen ze aan? Wanneer vertrekken ze? Dit zijn de belangrijkste vragen die beantwoord moeten worden. Verder is het belangrijk dat je er alles aan doet om het verblijf zo gemakkelijk mogelijk maakt. Je bent een vraagbaak over wat er te doen is in de omgeving. Veelvoorkomende vragen hebben te maken met activiteiten in de omgeving of lekkere restaurants. Tip! Hier zou je extra informatie over kunnen achterlaten op een formulier in de accommodatie. Zo verloopt het verblijf van beiden kanten soepel.

Zou jij je vakantiehuis verhuren?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

International Etruria

Familie Lafeber, 2 december 2014

Onze eerste vakantie in een Airlodge: top!

We zijn heel hartelijk ontvangen door de medewerkers en ze stonden de hele week klaar voor ons. Het was heel gezellig en onze eerste vakantie in de Airlodge was top!!

Bezocht International Etruria in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl