Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Ardennen

Luxe kamperen in de Ardennen voor een actieve vakantie in de natuur!

De Ardennen zijn een bosrijk laaggebergte in oost België, Noord-Luxemburg en een klein deel van Frankrijk. De prachtige natuur in deze omgeving leent zich voor een actieve en ontspannen vakantie. En hoe kun je beter genieten van je vakantie in de Ardennen, dan vanuit een mooie glamping accommodatie? Lees hieronder verder om erachter te komen waarom je in de Ardennen op glamping vakantie moet!

Natuur en klimaat

Het natuurgebied van de Ardennen is enorm gevarieerd. Het gebied is vele bossen en rivieren rijk. Daarnaast liggen de Ardennen in een laaggebergte, wat zorgt voor mooie uitzichten op de omgeving. In de Ardennen liggen ook meerdere rivieren. Door de groene bossen stromen waterbronnen en kleine watervalletjes. Het gebied heeft zelfs haar eigen schoonwater bron: Spa. Wie kent het niet!

In de winter verandert het groene landschap in een wit winterwonderland. Waar in de zomer een lekker zonnetje schijnt, valt in de winter halve meters aan sneeuw. De Ardennen veranderen dan in een wintersportgebied. Na een lange dag in de koude sneeuw, kun je vervolgens lekker opwarmen in je luxe accommodatie onder het genot van een warm kopje chocolademelk, die je in je eigen keuken kunt maken!

Onderneem leuke activiteiten

De Ardennen zijn een geschikt gebied voor de actieve vakantieganger. In het natuurgebied zijn allerlei activiteiten te ondernemen. Zo leent het gebied zich goed voor mooie fiets-en wandelroutes door de bossen. Ben je op zoek naar een uitdaging? Pak dan in plaats van de fiets een mountainbike. Cross door de bossen, langs de rivieren, klim de heuvels op en geniet van het uitzicht! De bossen zijn ook beschikbaar voor survival sporten. Zo zijn er meerdere survival parken, waar je van boom tot boom kunt klimmen. Wil je een leuk familie uitje maken? Ga dan met de familie paintballen!

Ook op het gebied van watersport zijn de Ardennen een geschikte omgeving. Door de rivieren kun je kanoën, roeien, zwemmen en zelfs raften! Dit zijn leuke activiteiten die zowel met het gezin als samen heerlijk zijn om te doen! En wat is lekkerder dan na een actieve dag te ontspannen in een heerlijke luxe accommodatie?

Heb je meer behoefte aan een beetje ontspanning? Breng een bezoekje aan Spa. Deze oude stad is niet alleen een prachtige oude stad met historie. Maar ook een echt kuuroord. Laat je heerlijk wegzakken in het bronwater en ontsnap voor even aan het dagelijks leven.

Wil je graag de Ardennen ontdekken in je volgende vakantie? Bekijk ons aanbod in luxe accommodaties!

Populaire bestemmingen in de Ardennen

Outdoor Camping Barvaux

Ardennen, België

  • Aan rivier de Ourthe
  • Groot aanbod aan activiteiten
  • Drie uur vanaf Utrecht

Een heerlijke plek voor een familievakantie in de Belgische Ardennen. Glamp hier in een luxe Safaritent of pipowagen.

l’Escargot

Ardennen, België

  • Ontbijt-op-bed service
  • 5 glamping types
  • In de Belgische Ardennen

Een kleine, gemoedelijke camping waar ook in stijl kunt glamperen met een keuze uit maar liefst 5 verschillende accommodaties!

Glamping.nl