Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Luxemburg

Koninkrijk van legendes

Op slechts 3 uurtjes van Rotterdam, midden in de Belgische Ardennen, ligt de meest zuidelijke provincie van België: Luxemburg, koninkrijk van legendes. En deze ga jij in alle luxe ontdekken, in een van de prachtige accommodaties van Glamping.nl.

‘Nutons’

Prachtige bossen, mistige rivieren, mysterieuze valleien en de meest bijzondere steenformaties en grotten zijn dé plaatsen waar legendes ontstaan. Verhalen over feeën en dwergen maar ook heksen en tovenaars gaan al lang rond in deze magische omgeving. Zo staat de gemeente Libin erg bekend om de dwergen, die hier Nutons genoemd worden. Le Sentier des Nutons heeft een parcours van 1,8 km rondom een meer uitgezet, waar je alles kunt ontdekken over deze wezentjes. Let goed op als je rondwandelt in deze prachtige omgeving; misschien zie je wel een Nuton schuilen in het struikgewas! Toegang tot de Sentier des Nutons is gratis en leuk voor klein en groot.

Actieve vakantie

Luxemburg bestaat voor 50% uit bossen, rivieren en landen. Dit in combinatie met het bergachtig landschap staat natuurlijk garant voor veel sportiviteit. Er worden ontelbaar veel outdoor sporten beoefend en aangeboden. Paardrijden, kanoën, raften, klimmen zijn een kleine greep uit de mogelijkheden, en natuurlijk zijn de Ardennen ook geschikt voor skiën en andere wintersporten.
Een unieke attractie is het Labyrint van Durbuy, een magisch doolhof van ruim 11ha bestaande uit maïsplanten! Er zijn diverse labyrinten (ook voor de kleintjes) te ontdekken; in een ervan moet je op zoek gaan naar geheime codes en deze ontrafelen om de weg naar de uitgang te vinden. Acteurs zorgen voor spanning en animatie.

Zwemmen staat altijd garant voor pret, voor alle leeftijden. Er zijn meer dan twintig badplaatsen en zwemparadijzen waar je op een regenachtige dag heel goed kunt vertoeven.

Kastelen en ruïnes

Belgisch Luxemburg; met prachtige oude stadjes en dorpen.. natuurlijk vind je hier ook de meest bijzondere kastelen en ruïnes! Vele van deze bezienswaardigheden zijn te bezoeken en zo kun je zien hoe de mensen vroeger leefden en de prachtige verhalen die hierbij horen ontdekken. Je vindt in Bouillon een van de oudste overblijfselen van België, een prachtig kasteel welke je kunt bezichtigen en je een tentoonstelling kunt bezoeken over het schrijven vanaf de middeleeuwen tot nu, dát is interessant!

Durbuy

Een charmant kasteel boven op een rotspartij met aan de voet een klein middeleeuws stadje, omgeven door bossen lijkt Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, onverslaanbaar. De kalksteenrotsen laren prachtige fenomenen zien; boven én ondergronds. Er zijn vele grotten, waaronder de Verlaineg rot waar menselijke resten van 14.000 jaar oud gevonden zijn! Water, bossen, valleien en heuvels maken van dit kleine stadje Durbuy een perfecte plek om een complete vakantie te vieren om tot rust te komen, ontspannen en van de natuur te genieten tijdens een van de vele activiteiten die worden aangeboden.

Avontuur, ontdekken en genieten is waar je aan denkt bij Luxemburg en haar prachtige landschap. Dit wil jij toch ook ontdekken?

Populaire bestemming in Luxemburg

Glamping.nl