Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Mecklenburg-Vorpommern

Neem een duik in één van de vele meren van Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern in een Duitse provincie net boven Berlijn dat grenst aan de Oostzee en in het oosten aan Polen. Voorheen behoorde de provincie aan de communistische Oost-Duitse regering DDR. Voor de meesten niet meteen de eerste keus voor een vakantiebestemming. Maar niets is minder waar: laat je verrassen door de vriendelijke mensen, opgeknapte steden en kastelen en prachtige waterlandschappen! Al in de DDR-tijd was de provincie vanwege haar grote meren en uitgestrekte kustlijn een populaire vakantiebestemming. De perfecte plek voor een luxe kampeervakantie met glamping in Mecklenburg-Vorpommern! Overnacht jij in een luxe safaritent of toch liever in een boomhuis? Bekijk alle mogelijke luxe accommodaties hier!

Glamping in Meckelnburg-Vorpommern

Naast de lange strook stranden aan de Duitse Oostzeekust wordt de hoofdstad van de provincie “Schwerin” ook nog eens volledig omringd door grote meren, waardoor het zich perfect leent voor een actieve vakantie! Aan waterpret is in ieder geval geen gebrek! Ook is het mogelijk één van de vele fietsroutes langs kust en meer af te peddelen. In de stad Schwerin is ook het bijzondere kasteel Schwerin te bezoeken dat op een eiland midden in het gelijknamige meer ligt. Veel grote plaatsen zijn er niet in Mecklenburg-Vorpommern, maar gelukkig zijn de kleine plaatsjes wel heel sfeervol!

De Hanzesteden

Veel van deze stadjes maakten vroeger deel uit van een “hanze”. Dit was een soort samenwerkingsverband tussen handelssteden in de Middeleeuwen. Met dit verband probeerden de steden zichzelf te beschermen en verder uit te breiden. Door de “hanze” hebben deze steden allemaal een typische architectuur die overal in de gebouwen is terug te vinden. Breng dus zeker een bezoekje aan de oude levendige handelssteden zoals Parchim, Lübz of Plau, of ga naar het kustplaatsje Stralsund, dat op de werelderfgoedlijst UNESCO staat. Voor degenen die toch liever een grote stad willen bezoeken is een dagtrip naar Berlijn ook mogelijk!

Daarnaast is er ook voor kinderen genoeg te doen! Ga in de achtbaan van Hansapark, bezoek de olifanten in het dierenpark of beleef de natuur in het Müritz natuurmuseum! Ben je toch meer van de kunst en cultuur, breng dan eens een bezoekje aan het kunstenaarsdorp Ahrenshoop op het eiland Fischland-Darss-Zingst. Aan het einde van de 19e eeuw ontdekte een kunstenaarskolonie de vrije natuur van het prachtige vissersdorpje en heeft zich sindsdien daar gevestigd. Dat staat garant voor een inspirerend bezoek!

Benieuwd geworden naar een vakantie met glamping in Mecklenburg-Vorpommern? Kijk dan naar ons aanbod! Neem ook eens een kijkje bij onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemmingen in Mecklenburg-Vorpommern

Glamping.nl