Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Noordrijn-Westfalen

Ontdek het westen van Duitsland met een luxe kampeervakantie van glamping

Oost-Nederland of toch West-Duitsland? Was dit plat Nederlands of Duits? In grensstreken verbloemen de verschillen. Toch heeft de provincie Noordrijn-Westfalen je zeker wat te bieden: Het bestaat voor meer dan een kwart uit natuurparken!  Bewandel de vele wandelroutes, zoals de Rheinsteig, of fiets door de middelgebergtes van Sauerland of het nationaal Park Eifel. Wil je slapen in de natuur, met de luxe van thuis? Dan is een glamping in Noordrijn-Westfalen zeker iets voor jou.

Waarom glamping in Noordrijn-Westfalen?

Je wilt een weekje of een weekendje volledig tot rust komen, maar je hebt geen zin om een verre reis te maken. Je vindt het leuk om van de natuur te genieten en leuke activiteiten te ondernemen samen met het gezin? Maar je wilt wel de luxe van een accommodatie? Dan is een glamping in Noordrijn-Westfalen de ideale optie! Vanwege de kronkelende grens tussen Nederland en Duitsland ben je er zo!  Glamping geeft net dat beetje extra dan normaal kamperen, maar wel een gevoel dat je daadwerkelijk in de natuur bent. Ontdek onze luxe glamping accommodaties hier!

Op ontdekkingstocht in Noordrijn-Westfalen

Onder het genot van een lekkere Weißbier, luisterend naar de vele pop- en rockconcerten en festivals die jaarlijks worden georganiseerd gaat dat zeker lukken! Bezoek grote steden zoals Keulen, Düsseldorf of Duisburg die het Ruhrgebied worden genoemd. Het centrum van deze steden zijn vaak volledig verwoest in de Eerste en Tweede Wereldoorlog en daarna opnieuw opgebouwd. Ze zullen daarom een moderne uitstraling hebben in hun architectuur, met daartussen gebouwen van voor de oorlog die vanwege historisch belang zijn gerestaureerd.

Niet alleen Utrecht beschikt over een dom: de Dom van Keulen is de trots van de stad. Het bekendste gebouw liep tijdens de Tweede Wereldoorlog veel schade op maar kwam in vergelijking met de rest van de stad, relatief ongeschonden de oorlog door. De stad is ook beroemd vanwege grote internationale evenementen zoals het carnaval. Wil je het Kölner Karnaval een keertje meemaken? In 2018 kan dat van 8 tot 14 februari. Een ander interessant bezoek is de universiteit van Keulen. Dit is één van de oudste universiteit van Europa.

Noordrijn-Westfalen beschikt over veel steden en veel natuurgebieden waardoor je je dag dus perfect kunt afwisselen met het ontdekken van een stad of wandelen langs de Rijn. De provincie is dus leuk om er even tussenuit te gaan of een weekendje weg. Het leent zich daarnaast perfect voor een glampingervaring: het gemak van de steden en de rust van de natuur is goed te combineren in je luxe kampeeraccommodatie van glamping. Na een lange dag wandelen kun je je heerlijk opfrissen met je eigen sanitair en je terugtrekken in je luxe glampingtent!

Zin gekregen in een glamping in Noordrijn-Westfalen? Kijk hieronder voor ons aanbod! Vergeet ook niet te kijken op onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemmingen in Noordrijn-Westfalen

Park Hochsauerland

Noordrijn-Westfalen, Duitsland

  • Prachtige cottages
  • In heuvelachtig gebied
  • Waterplezier in Aqua Mundo

Park Hochsauerland ligt in het skigebied van het Sauerland. Hier is er het hele jaar door ontzettend veel te doen voor jong en oud!

Glamping.nl