Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Rheinland-Pfalz

Ga op ontdekking in het vulkaanlandschap van Duitsland met een glamping in Rheinland-Pfalz

Ooit al eens 3 landen in één keer willen bezoeken? In Rheinland-Pfalz stap je zo over de grens naar Frankrijk en Luxemburg! Bezoek de historische burchten en prachtige kastelen langs de “Romantische Rhein”, het stuk tussen Bonn en Mainz. Wandelend, fietsend of met de boot: het kan allemaal. Geniet van de fraaie stadjes en mooie wijngaarden. Ga wijnproeven in Ahrtal en ontdek waarom deze stad het “rotweinparadies” van Duitsland wordt genoemd. Ben je toch meer van de witte wijnen dan moet je eens een bezoekje brengen aan de hoofdstad van de provincie: Mainz. Kom daarna terug in je eigen luxe accommodatie van glamping in Rheinland-Pfalz! Deze zijn vaak voorzien van een eigen sanitair en een echt bed. Kijk voor alle mogelijke accommodaties hier!

Glamping in Rheinland-Pfalz

De Rijnvallei van Rheinland-pfalz werd al vroeg door de Romeinen bezet. Dit kan je bijvoorbeeld terugvinden in de historische stad Trier. Loop over de tweeduizend jaar oude Porta Nigra of door het indrukwekkende amfitheater waar vroeger gladiatorgevechten werden gehouden! Een ander cultureel hoogstandje vind je in de stad Speyer: vanaf de Dom van Speyer heb je het mooiste uitzicht over het rijnlandschap! De Dom van Speyer is de grootste romaanse kerk ter wereld en staat ook op de UNESCO-lijst. Daarnaast is het ook mogelijk om één van de vele kloosters in het gebied te bezoeken!

In den beginne…

Lang, héél lang geleden waren er vulkanen in het gebied Vulkaneifel. Maak je geen zorgen: de laatste uitbarstingen waren zo’n 10.000 jaar geleden! Kenmerken van de vulkanen zijn nog wel terug te vinden in het landschap. Bezoek het Vulkaanmuseum of wandel door de heuvels met dichte bossen en langs de talloze kratermeren. Of ga terug in de tijd en bezoek de hunebedden bij Bonerath of Schankweiler.

Toch meer zin in een actieve vakantie? Wandel dan over de Geierlay-hangbrug, fiets een rondje door Mountainbikepark Pfälzerwald of hang aan de kabelbaan van Koblenz! Met de kinderen kan je naar de diertuin en pretpark Eifelpark Gondorf of naar de Eifel Zoo in Lunebach. Voor ieder wat wils!

Benieuwd geworden naar een glamping in Rheinland-pfalz? Bekijk dan nu ons aanbod voor glamping in Rheinland-Pfalz! Vergeet ook niet eens een kijkje te nemen bij onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemmingen in Rheinland-Pfalz

Wirfttal

Rheinland-Pfalz, Duitsland

  • Midden in de Vulkaaneifel
  • Landal camping
  • Recreatieplas met ligweide

Op Landal camping Wirfttal heb je het allermooiste uitzicht en kampeer je aan de oever van de rivier de Wirft. Het hele jaar geopend!

Warsberg

Rheinland-Pfalz, Duitsland

  • Tussen de wijnvelden
  • Overdekt zwembad
  • Landal camping

Op camping Warsberg in Saarburg ontdek je glamping met luxe Safaritenten en Woodlodge. Hoog gelegen tussen de wijnvelden!

Glamping.nl