Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Saarland

Neem een duik in de rijke geschiedenis van het prachtige Saarland met een luxe kampeervakantie van glamping

Ga op een luxe kampeervakantie in het prachtige Saarland! Door de prachtige omgeving is het een perfecte plek om jezelf volledig over te geven aan de natuur. Daarnaast is het culinair genieten in Saarland en is het heerlijk om je na een zwoele avond terug te trekken in je eigen luxe kampeeraccommodatie van glamping in Saarland! Slaap jij komende vakantie in een deluxe cottage of in een Airlodge? Bekijk alle mogelijke accommodaties hier!  Ga op ontdekking in één van de vele historische steden in Saarland en geef je over aan de bijzondere cultuur! In het eten, de natuur en de geschiedenis: In Saarland is cultuur overal te ontdekken!

Glamping in Saarland

Grenzend aan Frankrijk en Luxemburg heeft de Duitse provincie Saarland een geheel eigen dialect ontwikkeld. Kijk er dus niet gek van op als de lokale bevolking deels Frans spreekt! De provincie staat bekend om de Saar, een zijtak van de Moezel, die kronkelend door het gebied heen stroomt. De Saar is bekend om haar Saarschleife: de mooiste rivierbocht in Duitsland! Ga deze vooral vanaf de burcht Montclair op de bergrug bekijken, daar heb je het beste uitzicht. Langs de rivier liggen de wijngaarden, waarvan de wijnen te proeven zijn op één van de vele terrasjes in de universiteitsstad Saarbrücken. De Franse invloeden zijn ook bij de streekkeuken te merken! Ga eens een keertje ‘schwenken‘, een typische soort barbecue die je alleen in Saarland vindt!

Actieve vakantie

Vanaf het water is de mooie natuur van Saarland nog beter te ontdekken. Je kunt dit per boot doen, maar het is ook mogelijk om te kanoën. Wil je een actieve vakantie neem dan eens een kijkje bij het watersportmeer Bostalsee. Verder is het ook mogelijk om één van de vele thematuinen in Saarland te bezoeken, of laat je rondleiden door mysterieuze gangen van de grootste grotten van Europa bij de stad Homburg.

Breng een bezoekje aan het historische stadje Trier en ga terug in de tijd! Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft daardoor een groot aanbod in kunst en cultuur. Naast alle Romeinse bezienswaardigheden is er ook een groot scala aan christelijke heiligdommen. Bovendien heerst er in Trier een goeie mix van moderne en historische tijd en dus is er ook een groot winkelaanbod. Omdat Trier ook nog eens een studentenstad is, is er in de avond (en nacht) ook genoeg te doen!

Benieuwd geworden naar een glamping in Saarland? Kijk dan bij ons aanbod! Vergeet ook niet eens een kijkje te nemen bij onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemming in Saarland

Park Bostalsee

Saarland, Duitsland

  • Deluxe cottages
  • Watersportmeer Bostalsee
  • Spetteren in Aqua Mundo

Op Park Bostalsee geniet je van een luxe verblijf met uitzicht op het meer. De perfecte plek voor een actieve vakantie.

Glamping.nl