Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Dordogne

Luxe kamperen in de Dordogne voor een echt Franse kampeervakantie

De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. De omgeving behoort tot het twee na grootste departement van Frankrijk. Deze streek heeft ontzettend veel te bieden op gebied van historie, schilderachtige dorpjes en mooie natuur. Daarnaast is de rivier de Dordogne een feest voor de watersportliefhebber. De oevers van de Dordogne bieden gelegenheid om een frisse duik te nemen. Ook kun je er naar hartenlust zwemmen, kanoën of vissen. De prachtige bossen en heuvels vormen een schilderachtig decor voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Een perfecte plek voor glamping!

Het zwarte goud

De Dordogne is rijk aan prachtige steden en dorpjes. Een van die prachtige regio’s is de Périgord Noir. De regio heeft deze naam te danken aan de donkere bossen en truffels die daar in overvloed te vinden zijn. Ben je een liefhebber van truffels dan is deze streek dus zeker een bezoekje waard! De regionale gerechten zijn hier namelijk echt om van te genieten. 

Terug naar de middeleeuwen

Naast het lekkere eten kent de Dordogne schattige dorpjes en steden. Sarlat is er daar een van. Het is een pittoresk dorpje met een prachtig centrum. In dit dorpje vind je nog heel veel huizen uit de renaissance. Deze huizen zijn te herkennen aan de typische daken met goudgele dakpannen. Ook is het de moeite waard om door de gezellige steegjes met gezellige restaurantjes en kunstgalerijen te wandelen. Je kunt dus echt genieten van de authentieke architectuur. Daarnaast is een bezoek aan l’hôtel de Maleville of het Manoir de Gisson de moeite waard. Naast deze leuke activiteiten vindt in juli en augustus het theaterfestival plaats. Kortom: er is van alles te beleven in deze prachtige regio!

Glamping in de Dordogne

Nieuwsgierig geworden naar een verblijf in de Dordogne? Kijk dan eens op glamping.nl en ontdek de luxe en compleet uitgeruste kampeeraccommodaties.

Populaire bestemmingen in Dordogne

Place de la Famille

Dordogne, Frankrijk

  • Zwembad met 4 niveaus
  • Gezamenlijke diners
  • Ontdekkingskaarten

Ontspannen, Ontmoeten en Ontdekken, daar staat Place de la Famille voor. Een vakantie in de natuur voor het hele gezin.

Platus

Dordogne, Frankrijk

  • Kindvriendelijk
  • Kleinschalig
  • Overzichtelijk

Vakantiepark Platus is een bestemming voor het hele gezin. De kinderen hoeven zich ook zeker niet te vervelen met de vele activiteiten op de camping, van buikschuiven tot hutten bouwen.

Glamping.nl