Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Midi-Pyreneeën

Het luxe kampeergevoel temidden van prachtige natuur

De Midi-Pyreneeën: een groene regio met een afwisselend landschap. Deze zonnige en gastvrije regio beslaat een groot deel van Zuid-Frankrijk. Naast de prachtige natuur kun je hier ook terecht voor authentieke Franse dorpjes en steden. De regio kent meer dan 20 “Grand sites”: de mooiste plekjes van Frankrijk. Denk aan de wereldberoemde brug van Millau, Rocamadour, en het keteldal van Gavarnie.

Landschap en klimaat

Wie de Midi-Pyreneeën doorkruist gaat van groene heuvels langs grote meren naar een prachtig berggebied. Met de natuur zit het hier wel goed: er zijn maar liefst vier regionale parken. Wandel door de Cevennen of geniet van het uitzicht van de Grands Causses. Maar ook beroemde rivieren als de Tarn vinden hier hun oorsprong. Ook wintersporters kunnen naar de Midi-Pyreneeën: in het zuiden van de regio vind je de gelijknamige bergketen met toppen van wel 3000 meter hoog.

Het weer in de regio is ’s zomers erg aangenaam. Wanneer je een glamping in een van de vele bergachtige gebieden kiest, moet je er echter rekening mee houden dat het ’s avonds behoorlijk afkoelt.

20 Grands sites in de Midi-Pyreneeën

Naast deze prachtige natuur kennen de Midi-Pyreneeën ook 20 zogenaamde grands sites. Plekken die internationaal bekend staan om hun schoonheid. Naast de welbekende must-see’s als de brug van Millau en Rocamadour zijn er ook vele leuke plaatsjes die de moeite waard zijn.

Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Albi met haar bisschoppencomplex. Deze gezellige stad heeft de grootste bakstenen kerk van Europa. Of breng een bezoek aan Cordes-sur-Ciel: een bergdorp waarvan het centrum geheel autovrij is. Vanuit de kleine straatjes met vele kunstwinkeltjes heb je een schitterend uitzicht over de groene omgeving. Ook wordt de regio doorkruist door drie van de belangrijkste wegen naar Santiago de Compostela. Van de vele kruistochten door de eeuwen heen zijn dan ook nog genoeg sporen te vinden.

Keer jij na een sportieve of culturele dag graag terug naar een luxe glamping accommodatie? Kijk dan hier voor al onze mogelijkheden van luxe kampeeraccommodaties!

Populaire bestemmingen in de Midi-Pyreneeën

La Serre

Midi-Pyreneeën, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Privacy
  • Verschillende accommodaties
  • Fenomenaal uitzicht

De mooiste vergezichten over de Pyreneeën vanaf je veranda van je luxe glampingaccommodatie. Hier geniet je van rust en privacy.

Glamping.nl