Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Poitou-Charentes

Boek een unieke kampeeraccommodatie van glamping aan de Atlantische kust

Poitou-Charentes ligt ten zuiden van Parijs en wordt in het westen begrensd door de Atlantische oceaan. Hierdoor heeft het een afwisselend landschap dat zich perfect leent voor een luxe glamping in Poitou-Charentes! Slaap jij straks in een avontuurlijke boomhut? Bekijk de mogelijke glamping accommodaties hier!

Culinair genieten in Poitou-Charentes

Na een lang dagje bijbruinen of een actief dagje surfen op de wilde golven van de Atlantische oceaan kan je gaan genieten van een overheerlijke maaltijd. Door de Atlantische oceaan in het westen is het culinair genieten in Poitou-Charentes. Geniet van de vele zeevruchten, schaaldieren of schelpdieren! Ben je toch niet zo van de vis? Dan kan je ook een hapje nemen van het lamsvlees uit de Poitou of de aardappelgerechten uit Ile de Ré. Na het heerlijke avondeten is er altijd nog wel ruimte voor een kaasplankje! Verknoch je aan de Chabichou du Poitou, de broyé de Poitou of een gallette charentaise. Doe dit onder het genot van een alcoholische regionale zoals de Charentes cognac of Haut Poitou wijn.

Op ontdekking

Poitou-Charentes beschikt over prachtige eilandjes zoals Ile d’Oléron, Ile de Ré en Ile d’Aix. Ze staan bekend om hun mooie stranden maar de eilanden lenen zich ook perfect voor lange fietstochten. Op Île de Oléron met zijn pittoreske huisjes kan je rondstruinen langs één van de traditionele marktjes of de kinderen laten rondrijden op muilezels. Maar het leukste is toch wel de miniatuurhaven Port Minature Ti’Bato, met bootjes waar je echt in kunt varen.

Ben je geïnteresseerd in Romaanse geschiedenis? Door Poitou-Charentes loopt ook een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Langs deze route kan je de Abbaye aux Dames de Saintes, Abbaye de Fontdouce of Église de Notre-Dame la Grande bezoeken. Hier tref je een breed scala aan religieuze Romaanse kunst!

Cultuur snuiven

Ben je van de films? Bezoek dan La Rochelle tijdens het Festival International du Film! La Rochelle is sowieso een aanrader voor een bezoekje: de stad is één van de meest schilderachtige steden aan de Atlantische kust. Daarnaast beschikt La Rochelle over de grootste haven voor plezierjachten in Europa. Ben je van de Franse chansons? In la Rochelle worden ook de Francofolies georganiseerd! Dit festival probeert jong, Franstalig talent bekend te maken bij groter publiek.

Ga je met de kinderen op vakantie, neem ze dan eens mee naar het attractiepark futuroscope. Een keer wat anders dan wilde achtbanen en draaimolens. Hier maak je een reis in de toekomst zoals bedacht door Jules Verne, bekend van zijn boek “Reis om de wereld in tachtig dagen”. Hoe zal de wereld er in de toekomst uitzien? Hoe kan het dat een hagedis tegen een muur op kan klimmen? Leerzaam en leuk uitje voor de kinderen!

Glamping in Poitou-Charentes

Benieuwd geworden naar een glamping in Poitou-Charentes? Kijk dan bij ons aanbod! Vergeet ook geen kijkje te nemen bij onze blog voor meer inspiratie over dit gebied!

Populaire bestemmingen in Poitou-Charentes

Le Bois aux Daims

Poitou-Charentes, Frankrijk

  • In harmonie met de natuur
  • Unieke Aqua Mundo
  • Avontuurlijke boomhuizen

Op Center Parcs vakantiepark Le Bois aux Daims zit je in het kloppend hard van moeder natuur. Je verblijf in een Boomhuis zal zeker bijzonder zijn!

Glamping.nl