Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Provence

Luxe kamperen in de Provence voor een prachtige kampeervakantie in de lavendelstreek

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Dit gebied staat bekend om de uitgestrekte, paarse lavendelvelden. Daarnaast produceert de streek de meeste rosé wijn ter wereld. De Provence is een heerlijk gebied om luxe te kamperen, aangezien de streek ook nog aan de Middellandse Zee grenst. Kortom: de ideale glamping bestemming!

Klimaat

In de zomer lopen de temperaturen heerlijk op tot zo’n 28 graden. Er valt relatief weinig neerslag en daardoor is het perfect om te kamperen. Met de nodige luxe, die je vindt in de luxe accommodaties, kun je prima vertoeven op een camping. Steek de barbecue aan op een zwoele zomeravond en geniet van het eten en de omgeving. Sommige dagen kan het erg heet worden, maar er zijn ook dagen bij waar de Mistral komt opzetten. Deze Mistral, een koude wind, is een typische verschijning voor de Provence. Hij kan plotseling komen opzetten en in de zomer zorgt de Mistral voor een heerlijke verkoeling.

Stedentrips

Vanuit een camping in de Provence kun je met het gezin leuke uitstapjes maken naar dorpen en steden in de buurt. Neem bijvoorbeeld de historische stad Avignon. In het centrum vind je gezellige pleintjes en terrasjes. Tegenwoordig bruist Avignon: elk jaar komen er honderden straatkunstenaars naar de stad om het jaarlijkse culturele festival te vieren.

Ben je meer een liefhebber van natuurverschijnselen, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Gorges du Verdon. De rivier de Verdon heeft zich in lange tijd een weg weten te banen door stukken steen, waardoor er een smalle kloof is ontstaan. Deze kloof is maar liefst 24 kilometer lang en één kilometer hoog. Het is een indrukwekkend gezicht en zeker de moeite waard!

Activiteiten

Het prachtige landschap met de lavendelvelden maakt de Provence een perfecte spot voor fietsers en wandelaars. Op de campings kun je vaak boekjes halen waarin wandelroutes en fietsroutes staan vastgesteld, maar schroom niet om zelf op avontuur te gaan en je eigen route te bepalen. De Provence is relatief vlak en is daardoor een prima opstapje voor beginners die gaan fietsen. Op sommige plekken is het landschap niet helemaal geschikt voor fietsers, zoals bij Marseille. Hier staan echter altijd wel treinen klaar om je met je fiets naar een ander stuk te brengen, waar je beter kan fietsen.

Ook voor wandelaars is het in de Provence de laatste jaren een stuk beter geworden. Zo zijn de routebordjes verbeterd, die de wandelaars door de omgeving leiden. Voor avonturiers lopen er ook wandelpaden over de rotsen langs de kust. Laat je verrassen door de prachtige natuur!

Glamping in de Provence

Voor glamping is de Provence dus zeer geschikt. Er is genoeg te doen qua activiteiten en stedentrips! Neem als je je volgende vakantie boekt een kijkje bij onze luxe accommodaties voor een glamping vakantie in de Provence. 

Populaire bestemmingen in Provence

Lou Passavous

Provence, Frankrijk

  • Prachtig berglandschap
  • Ideaal voor natuurliefhebber
  • Vlakbij een zwembad

Gelegen in een prachtig berglandschap biedt deze camping veel wandelmogelijkheden. Verblijf in een luxe safaritent.

Glamping.nl