Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Ierland

Luxe kamperen in de wilde natuur van Ierland

Wellicht niet het eerste land waarbij je direct denkt aan kamperen: Ierland.Waarom Ierland een geschikt vakantieland is? Als je niet zo van hitte houdt, dan moet je hier zeker naartoe. Het landschap is uitgestrekt en prachtig. Ierland heeft een ruige rotskust en door het land heen kronkelen rivieren en liggen er meren. Door de prachtige natuur is het geweldig om te kamperen in Ierland. In de zomer zijn de temperaturen prima om activiteiten te doen. Bezoek de ondergrondse grotten, boek een fietstocht of maak een lange wandeltocht door de ongerepte natuur. Glamping in Ierland is daarnaast de perfecte manier om luxe en actief bezig zijn in de natuur te combineren!

Glamping in Ierland

Vanwege het onregelmatige en onvoorspelbare weer kan het geen handig kampeerland zijn. Echter, de dagen kunnen in Ierland ook heerlijk zonnig zijn en oplopen tot een prima temperatuur. Om het risico van een dag in je tent zitten met regen te voorkomen, kun je kiezen voor glamping. Zo kampeer je met luxe, waarbij een dagje binnen zitten echt geen probleem is.

Stedentrips

De grootste stad in Ierland en meteen ook de hoofdstad van Ierland is Dublin. Deze stad staat bekend om het Guinness bier: het donkere bier dat wordt gebrouwen in het Guinness Storehouse, net iets buiten de stad gelegen. Hier kun je het hele proces doorlopen en zelfs bovenin de Sky Bar je eigen glas Guinness tappen en proeven (en de kinderen krijgen een lekker glaasje Fanta of Cola). Ga dineren in de typische pubs van Dublin of bekijk de winkels in O’ Connell Street.

Een andere grote stad, die leuk is voor een dagje uit, is de stad Cork. Deze stad ligt in het zuiden van Ierland. De stad heeft een belangrijke haven en je vindt er mooie cultuur in de kathedralen.

Activiteiten

Ierland leent zich perfect voor de fanatiekelingen. Fietsers, golfers, wandelaars, maar ook voor de watersporten komen er toeristen naar Ierland. Ben je iets minder fanatiek, maar wil je toch van de Ierse natuur genieten? Geen probleem. Huur een fiets en ga op pad. Zeker het westen van Ierland leent zich voor fietstochten, maar in principe kan je overal goed fietsen. Let er wel op dat de wind vaak waait vanuit het zuiden of westen. Een felle tegenwind voorkom je door geen rondje te fietsen. Zorg daarnaast ook altijd dat je regenkleding bij je hebt, want ook al ziet het er goed uit: het weer kan zo omslaan. Let er ook op dat het verkeer links rijdt in Ierland! Ierse automobilisten zijn echter hele rustige rijders, dus maak je daar geen zorgen over. ‘

Al met al, Ierland is perfect om te glampen. Zo ervaar je luxe en heb je toch dat heerlijke, vrije campinggevoel! Een glamping in Ierland is dus ideaal: geen last van het weer en geen zorgen om je materiaal. Je kan je volledig focussen op het actief bezig zijn en bezoeken van het mooie Ierland!

Populaire bestemming in Ierland

Glamping.nl