Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Rome

Luxe kamperen bij de eeuwige stad Rome voor een onvergetelijke ervaring!

Het Colosseum, het Forum Romanum, de Trevifontein, het Pantheon en Vaticaanstad, Italiaanse straatmuzikanten in de romantische straatjes en heerlijk eten. Dit zijn de eerste dingen waaraan je denkt bij Rome. Rome is de hoofdstad van de Italiaanse regio Lazio. Dit gebied ligt aan de westkust van Italië en is één van de belangrijkste gebieden van het land. De mooie omgeving in het historische centrum van Italië is perfect voor luxe kamperen. Combineer het met een stedentrip Rome, ontdek de omgeving en kom terug in je eigen accommodatie. Klinkt toch ideaal?

De eeuwige stad

Rome, ook wel de eeuwige stad of de stad van de zeven heuvels genoemd. Het historische stadscentrum behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer je door de hoofdstad van Italië loopt, begrijp je gelijk waarom! Op elke hoek van de straat, op elk plein en achter elk smal straatje verschuilen zich eeuwenoude schatten van gebouwen en archeologische overblijfselen uit het Romeinse tijdperk.

Oorspronkelijk is Rome gebouwd op zeven heuvels, vandaar de bijnaam. Maar ondertussen gaat de stad door tot aan de Tyrreense zee.

Rome is perfect te combineren met een glamping vakantie. Ga een dagje de stad bewonderen! Huur fietsen een rij langs alle hotspots en musea. Breng een bezoekje aan Vaticaanstad en bewonder het centrum van het Katholicisme: de Sint-Pietersbasiliek.

Ga vervolgens een hapje eten in een van de vele schattige typisch Italiaanse restaurants, terwijl je uitkijkt op de authentieke gebouwen in de stad.

Ga je speciaal naar deze omgeving om bij Rome te verblijven? Met een stadspas voor Rome, kun je met veel kortingen en transport inbegrepen genieten van je stedentripje Rome.

Lazio omgeving

Doordat Lazio het centrum is van Italië, met Rome als hoofdstad, is deze regio rijk aan cultuur, architectuur, kunst, religie, archeologie en historie. Hierdoor is niet alleen Rome kenmerkend voor de oud Romeinse tijd, maar het gehele gebied! Verken de omgeving van Rome en bewonder nog veel meer oude katholieke kerken en opgravingen.

De natuur in het gebied leent zich ook voor verschillende activiteiten. Geniet aan één van de mooie stranden, of ontspan bij een meer. Fiets langs alle prachtige villa’s in de omgeving van Rome of bezoek één van de vele steden en kustplaatsjes! Met een online citypass kun je vanaf je vakantiebestemming in Lazio, makkelijk en voordelig een dagje naar Rome gaan. 

Hou je daarnaast van lekker eten? Dan kun je in dit gebied je hart ophalen! Lazio barst van de heerlijke streekproducten die je in zowel sterrenrestaurants als plaatselijke bistro’s kunt proeven!

Klinkt een vakantie in Lazio jou ook als muziek in de oren? Ga voor glamping en geef een luxe twist aan je kampeervakantie! Bekijk ons aanbod in luxe kampeeraccommodaties en wie weet ga jij straks even terug in de Romeinse tijd!

Populaire bestemmingen in Rome

I Pini Family Park

Rome, Italië

  • Ideale ligging nabij Rome
  • Enthousiaste animateurs
  • Accommodaties met twee badkamers

Genieten in een luxe accommodatie met het hele gezin. Hier is vermaak voor jong en oud, en de omgeving is prachtig. Een uitstapje naar Rome is mogelijk.

Blu International

Rome, Italië

  • Gastvrije familiecamping
  • Aan het Bolsenameer
  • Heerlijk zwembad

Blu International Camping is de leukste familiecamping aan het Bolsenameer in Italië! U zult zich direct thuis voelen.

Glamping.nl