Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Sardinië

Luxe kamperen op een eiland voor een heerlijke kampeervakantie

Witte zandstranden met palmbomen, azuurblauwe zee, ongerepte natuur en flamingo’s: dát is glamping op Sardinië. Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee, het eiland is namelijk bijna net zo groot als Nederland. Het lijkt er wel een paradijs!

Sardinië rocks

De kustlijn van Sardinië is zo’n 1800 kilometer lang. Aan de zuidelijke kustlijn liggen kilometers lange stranden. Het landschap aan de oost- en noord-oostkust kan daarentegen nogal rotsachtig zijn. Dit zorgt echter wel voor mooie rotsformaties in het witte zand. En over rotsen gesproken: als je op kampeervakantie gaat op Sardinië is een bezoek aan de ‘Grotta di Nettuno’ een must! Dit zijn de grotten van Neptunes, één van de mooiste bezienswaardigheden van Sardinië. Als je de grotten te voet gaat bezichtigen, moet je rekening houden met een afdaling van 654 treden langs een steile rots. Zwaar, maar gelukkig kun je daarna weer de voeten laten rusten in je comfortabele glamping accommodatie!

Isola dei Nuraghi

Sardinië wordt ook wel ‘Isola dei Nuraghi’ genoemd. Nuraghi zijn de stenen torentjes die je tegenkomt in het prachtige landschap. Deze torentjes zijn gebouwd in de tijd dat de Sardijnen vluchtten voor vijandig volk. Vlakbij de hoofdstad Cagliari ligt een nuraghi dorp van ‘Barumini Nuraghe Su Nuraxi’. Een dorp uit de bronstijd met veel van die typisch gebouwde torentjes. In de hoofdstad ligt ook een prachtig kasteel en een Sardijns archeologisch museum. Aan culinaire hoogstandjes is ook geen gebrek op Sardinië. De Sardijnse keuken is erg afwisselend. Er zijn vele visspecialiteiten en lokale specialiteiten, zoals wild zwijn, schaap en niet te vergeten: de bekende pecorinokaas.

Glamping op Sardinië

Wil je luxe kamperen op het eiland Sardinië? Dan is glamping op Sardinië de ideale manier om op een prachtig stukje van Italië kamperen en daarnaast te kunnen genieten van luxe! Bekijk de luxe glamping accommodaties op de verschillende campings op dit prachtige eiland.

Populaire bestemmingen op Sardinië

Iscrixedda

Sardinië, Italië

  • In een pijnbomenbos
  • Breed zandstrand
  • Rust en ruimte

Omringd door pijnbomen en een groot privé park. Daarnaast ligt camping Iscrixedda aan het mooie witte zandstrand... Perfect!

Village 4 Mori

Sardinië, Italië

  • Topanimatie voor iedereen
  • Prachtig zandstrand
  • Boottochten mogelijk

Deze camping ligt direct aan een prachtig zandstrand én heeft mooie zwembaden. Vanaf hier ontdek je de prachtige Costa del Rei Sud.

Villaggio Spinnaker

Sardinië, Italië

  • Kleinschalige familiecamping
  • Pizzeria en bar aanwezig
  • Watersporten

Familiecamping onder de pijnbomen op Sardinië op slechts 150 meter van zee. In de zomer geniet je hier van een leuk animatieprogramma!

Populaire gebieden in Italië

Glamping.nl