Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Dalmatië

Luxe kamperen in de Kroatische regio Dalmatië voor een luxe zon, zee en strandvakantie!

Kroatië is enorm populair aan het worden als vakantieland. De regio Dalmatië is een perfecte omgeving om heerlijk tot rust te komen, de omgeving te verkennen of om leuke activiteiten te ondernemen. De azuurblauwe zee en de duizend bijbehorende eilanden zijn typerend voor dit gebied. Glamping is een ideale manier om in deze omgeving te verblijven en een heerlijke luxe kampeervakantie te beleven. Lees hier alle ins en outs die je moet weten over glamping in Dalmatië!

Landschap en klimaat

De zomer in Dalmatië is heel zonnig en vooral warm. Het is de perfecte plek om de zomer met zonzekerheid door te brengen! Vanaf het rotsachtige kustgebied kijk je uit op de Adriatische Zee en de vele eilanden voor de Dalmatische kust. Als je naar de kust van Dalmatië kijkt, zie je eindeloos veel stenen muurtjes. Dit zijn overblijfselen van alle wijngaarden die in het gebied bestonden. Dit is heel erg typerend voor het gebied.

Het landschap van de regio is daarnaast heel geschikt om luxe te kamperen. Onder het zonnetje, aan de zee en genoeg te beleven! Geniet in de omgeving van alle schatten die het gebied rijk is of trek je even lekker terug in je eigen luxe glamping accommodatie! 

Eilanden van Dalmatië

Voor de kust van het Zuid-Kroatische gebied liggen duizenden eilanden. Sommige zijn bewoond, sommige zijn onbewoond. De grotere eilanden zijn vrijwel allemaal te bezoeken met een veerboot. Plan een dagje uit en bezoek bijvoorbeeld de eilanden Brac, Hvar of Vis. Je kunt de prachtige authentieke dorpjes op de eilanden bezichtigen, genieten van eten uit de streek of gaan zwemmen op een van de vele verborgen stranden!

Steden langs de kust

Langs de kust van Dalmatië liggen vele leuke steden. Bezoek bijvoorbeeld de grote stad Split. In Dalmatië is Split een belangrijke havenstad. De bruisende stad leent zich voor een leuk uitstapje, winkelen, musea bezoeken en lekker eten. Heerlijk dus als je in de omgeving verblijft.

Wil je liever toerisme vermijden? Ga dan naar het kleine stadje Primosten. Deze stad ligt op een schiereiland en is te bereiken met de auto. In het schattige stadje is het leuk om over de boulevard te lopen en de kleine boetiekjes in te lopen!

Zie jij jezelf al zitten in de prachtige omgeving van Dalmatië? Bekijk ons aanbod in luxe accommodaties voor je je volgende vakantie gaat boeken!

Populaire bestemmingen in Dalmatië

Zaton Holiday Resort

Dalmatië, Kroatië

  • Direct aan de kust
  • Watervallen en leuke baaitjes
  • 9 zwembaden

Zaton Holiday Resort is een luxe resort met mooie glampenten. Een waterpark met 9(!) zwembaden en een eigen privéstrand.

Glamping.nl