Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Kvarner

Regio Kvarner voor een heerlijk ontspannen luxe kampeervakantie!

Kroatië is enorm aan het groeien in populariteit. Naast de regio’s Dalmatië en Istrië die volstromen met toeristen in de zomer, is ook de noordelijke regio Kvarner steeds meer in trek. De kustregio in Noord-Kroatië is te herkennen aan haar komvorm met in de baai vele eilanden voor de kust. Ben je op zoek naar een mooie zonnige vakantiebestemming en wil je genieten in een luxe kampeeraccommodatie? Dan is glamping in Kvarner ideaal! Lees hier alles over de regio!

Eilanden voor de kust

Voor de kust van Kvarner liggen meerdere eilanden. Groot, klein, bewoond of onbewoond, de eilanden zijn allemaal anders. De grootste eilanden zijn Cres en Krk. De eilanden zijn typerend voor de authenticiteit van Kroatië. En daarnaast zijn ze allebei de moeite waard om te bezoeken! Pak een veerboot richting de eilanden en geniet van het uitzicht op het vasteland! Een andere manier om de eilanden te bewonderen is vanaf de tokkelbaan in Crikvenica. Deze tokkelbaan is de eerste tokkelbaan van Europa die over zee gaat. Vanuit deze omgeving heb je prachtig uitzicht over de eilanden voor de kust en heb je ook nog een leuke ervaring opgedaan!

Streekproducten

Op zowel het vasteland als op de eilanden kun je heerlijk eten en drinken. Kvarner kent namelijk veel eigen streekproducten. In het gebied zitten vele authentieke restaurantjes, waar je alle specialiteiten van Kvarner kunt proeven. Een van de streekproducten is de wijn uit de regio. De druif Zlahtina groeit alleen op het eiland Krk en hiermee maak je dus een hele plaatselijke wijn. Om de wijn te proeven, zul je echt naar het eiland moeten komen, omdat de wijn amper wordt geëxporteerd! Nog een bijzonder feitje over de speciale wijn is een verborgen opslagplaats van de wijn. Een wijnmaker van de Zlahtina beweert dat de enige juiste plek om wijn op te slaan, de zee is. Daarom bewaart hij op een geheime plek op de bodem van de zee een aantal exemplaren champagne gemaakt van de Zlahtina druif. Dat is toch bijzonder!

Een ander typisch gerecht uit de streek is de surlice. Dit is de enige pasta van Kroatië. Omdat op de grond van Kvarner geen graan verbouwd kan worden, hebben de Kroaten een eigen variant bedacht op de pasta. Het zijn een soort half-lange dikke slierten pasta die geserveerd worden met vlees of vis uit de eigen omgeving.

Kun je niet wachten om de eilanden te bezoeken en het lekkere eten te proeven? Bekijk voor een glamping vakantie in deze omgeving bij ons aanbod in luxe accommodaties!

Populaire bestemming in Kvarner

Poljana

Kvarner, Kroatië

  • Aan eigen haven
  • Boeiverhuur
  • Duiken, zeilen en surfen

Op Camping Village Poljana zijn er genoeg sportmogelijkheden, maar zul je ook heerlijk tot rust komen in de groene omgeving.

Glamping.nl