Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Costa de Prata

De hoogste golven ter wereld

In het hart van Portugal, tussen Porto en Lissabon ligt de Costa de Prata, ofwel de Zilverkust. Dit gedeelte van de Portugese kust wordt met name geroemd vanwege haar hoge golven. Velen zeggen zelfs dat hier de hoogste golven ter wereld tegen het strand slaan. Een must see voor de ware surfliefhebber dus. Naast hoge golven en prachtige stranden vind je hier ook een aantal van onze meest bijzondere glamping accommodaties. Reden genoeg dus om te kiezen voor glamping aan de Costa de Prata!

Weer en klimaat

De Costa de Prata kent een comfortabel zonnig klimaat. De Portugezen zelf omschrijven het als “niet te koud in de winter, maar ook niet te warm in de zomer”. Maar zij zijn natuurlijk net iets meer hitte gewend dan de gemiddelde Nederlander. Toch is de Zilverkust ook voor Nederlanders een streek die goed vol te houden is. De temperaturen in juli, augustus en september liggen tussen de 25 en de 30 graden. Bovendien ligt de temperatuur in april, mei, juni en oktober ook nog boven de 20 graden. Dit maakt deze streek uitermate geschikt voor een glamping vakantie in het voor- of najaar.

Bovendien heerst er een heerlijke zeeklimaat binnen deze prachtige kuststreek. Dit betekent dat er altijd wel een aangenaam briesje staat. Wel goed om te weten is dat het ’s avonds toch behoorlijk af kan koelen. Zo ligt de temperatuur in een zomernacht zo rond de 18 graden.

Surfersmekka

Zoals gezegd kent de Costa de Prata enkele van de hoogste golven ter wereld (naar eigen zeggen). En hoewel dit misschien niet helemaal theoretisch valt te bewijzen, zijn de golven toch hoog genoeg om er een ideale surfstek van te maken.

En wie mooie surfspots heeft, heeft ook prachtige stranden. Het is een heerlijke regio voor een zon, zee, strandvakantie! Zo vind je rondom de plaats Nazaré een aantal heerlijke, rustige, zandstranden. Praia do Norte, Praia da Légua en Vale Furado. Deze schitterende stranden worden allen omringd door pijnboombossen. Let wel: dit zijn dan ook de enige stranden waar zwemmen of surfen is toegestaan. De Zilverkust kent een aantal rotsachtige stroken, die wel zorgen voor vele mooie plaatjes en stoere wandelingen, maar te gevaarlijk zijn om te zwemmen.

Gezellige badplaatsen

Naast zon, zee, strand wil je natuurlijk ook wel wat gezien en geproefd hebben van Portugal. Het bovengenoemde Nazaré is een van de populairste badplaatsen van de streek. Net als vele andere dorpen en steden uit de Costa de Prata is het van oorsprong een vissersplaats. Het is dan ook nog niet zo heel lang geleden dat men hier tot de knieën in het water stond om de boten uit het water te trekken.

Leuk aan Nazaré is de O Sítio: een prachtig uitzichtpunt dat je kunt bereiken middels een speciaal treintje. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht over de hele omgeving.

Glamping aan de Costa de Prata

Kortom: de Costa de Prata is een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee, strand. Bovendien leent deze streek zich vrijwel het hele jaar voor een heerlijke vakantie. Wie alle benefits van deze heerlijke streek wil combineren met luxe en comfort kiest voor glamping aan de Costa de Prata. In ons aanbod van accommodaties vind je een aantal echt bijzondere overnachtingsmogelijkheden terug!

Populaire bestemmingen

Casa Cantiga

Costa de Prata, Portugal

  • Gastvrij en kindvriendelijk
  • Combineer cultuur en natuur
  • Sporthal en minigolf

Geniet van een heerlijk zonnige vakantie in Portugal bij Casa Cantiga. Glamp jij in een heuse Toca Tent of kies jij voor de bijzondere Ford camper uit 1972?

Quinta Laranja

Costa de Prata, Portugal

  • Kleinschalig en persoonlijk
  • 100% kindvriendelijk
  • Zwembad met peuterbad

Op Quinta Laranja verblijf je in een gezellige "glabana": een glamping cabana! Deze huisjes zijn de perfecte hybride tussen een yurt, een safaritent en een appartement!

Glamping.nl