Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Alicante

Luxe kamperen in Alicante voor de ultieme glamping ervaring!

Wil je het liefst naar een zonnig en bruisend gebied? Een plek die of met de auto of met het vliegtuig goed te bereiken is? En bovendien een plek waar je de luxe van een kampeeraccommodatie hebt? Dan is glamping in de Spaanse provincie Alicante een ontzettend goed idee! De omgeving gelegen in de oostelijke regio Valencia biedt veel mogelijkheden die een perfecte vakantie in zowel zomer als winter kan bieden! Nog niet overtuigd of wil meer weten over Alicante? Lees hieronder alles wat je moet weten!

De kustlijn

Alicante ligt aan de oostkust van midden Spanje. Het klimaat in de regio is eigenlijk door het hele jaar warm en zacht. Het gebied is daarom perfect om door het hele jaar naartoe te gaan! De kustlijn is perfect om lekker te relaxen aan het strand, maar ook de stad Alicante zelf is leuk om te bezoeken. De stad heeft een oud centrum, waar onder andere veel kastelen en musea te bezichtigen zijn. Daarnaast zijn er om het oude centrum nieuwe wijken gebouwd. In deze wijken vind je hippe restaurantjes en kun je goed winkelen!

De Costa Blanca, waar Alicante aan ligt, is een prachtige lange kust. Alicante is dus heel goed te combineren met een stad- en strandvakantie!

Omgeving en activiteiten

Naast Alicante zelf is de omgeving van de stad ook erg geschikt om rond te trekken! De treinverbinding in provincie Valencia is perfect. Hierdoor ben je vanuit Alicante zo in de nabijgelegen omgeving, zoals stad Benidorm. Maar ook met de auto is het gebied goed te verkennen. Je bent bijvoorbeeld binnen twee uur in de grote Valencia! Deze stad is kleiner dan Barcelona, maar heeft dezelfde allure. Leuk om te combineren met een glamping vakantie in Alicante! Ga lekker typisch Spaanse tapas eten, sangria drinken en neem de Spaanse ontspannenheid over. Wanneer je dichtbij de stad verblijft en vaker naar de stad toe gaat, is het een idee om een citypass voor Valencia aan te schaffen. Zo wordt je bezoekjes Valencia zonder lange rijen en met vervoer veel gemakkelijker.  

Ook is het mogelijk om naar La Font Roja te gaan. Dit is een natuurgebied in Alicante, die te herkennen is aan de bergtop, die is begroeid met een groot groen woud. Hier kun je prachtige wandelingen maken en genieten in alle rust van de natuur.

Na een lange dag in de natuur of in de stad kom je terug in je eigen accommodatie. Hier kun je lekker uitrusten in alle luxe en nagenieten van de leuke tijd in Alicante! Een perfect vakantie idee dus! bekijk hier ons aanbod in luxe glamping accommodaties en misschien zit je tijdens je volgende vakantie wel aan de kust van Alicante!

Populaire bestemming in Alicante

Glamping.nl