Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Schotland

Luxe kamperen in de Schotse Hooglanden voor een bijzondere glamping ervaring!

Veel mensen zullen bij glamping direct denken aan zon, zee en strand. Maar het voordeel van een glamping accommodatie is dat je in alle soorten gebieden op vakantie kunt! Zo is glamping in Schotland ontzettend speciaal en zeker de moeite waard! Ontdek de Schotse Hooglanden en verblijf in een comfortabele luxe kampeeraccommodatie! De regio in het noorden van het Verenigd Koninkrijk biedt veel mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie! Lees hieronder meer over Schotland en wie weet loop jij binnenkort in de Schotse Hooglanden!

Steden

Schotland is een ontzettend hippe stad qua steden. Zo is de hoofdstad, Edinburgh, een hele leuke stad om een dagje naartoe te gaan om bijvoorbeeld te winkelen of een hapje te eten! Maar daarnaast kent de stad ook een hele eigen geschiedenis en cultuur. De stad wordt ook wel het Athene van Noord-Engeland genoemd. Bezoek één van de vele overblijfselen uit vroegere tijden, of bezichtig een museum. Edingburgh kent daarnaast veel evenementen en festivals. Ook deze zijn erg leuk om te bezoeken, zo krijg je echt iets mee van de Schotse cultuur. Rij na een leuke dag in de hoofdstad terug naar je luxe accommodatie en geniet daar nog even na van de leuke stad!

Gevarieerd landschap

Het landschap in Schotland is ontzettend afwisselend. Van Schotse Hooglanden naar prachtige zoetwater meren en honderden eilanden voor de kust. In het Schotse landschap kijk je je ogen uit! Ga een dagje wandelen in het hoogland, bezoek één van de 790 eilanden of ontdek het meer van de legende Loch Ness. Iets dat nog meer typerend is voor het Schotse landschap zijn de vele kastelen in de regio. Wist je bijvoorbeeld dat je het beroemde Harry Potter Zweinsteinkasteel ook daadwerkelijk kunt bezoeken in Schotland? Geen Harry Potter fan? Ook dan zijn de kastelen de moeite waard om te bezichtigen!

Cultuur van Schotland

Schotland heeft naast een kenmerkend landschap ook een hele eigen cultuur. Een van de eerste dingen die je te binnen schiet als je aan schotland denkt is dan ook de kilt en de doedelzak. Nu is het niet zo dat elke Schot in kilt door de straten loopt, maar bij speciale gelegenheden wordt de geruite rok wel degelijk uit de kast getrokken. Ook de doedelzak vind je nog steeds terug bij traditionele momenten.

Ben je al enthousiast geworden over Schotland en zou je hier graag een keer willen genieten van een glamping vakantie? Bekijk dan hier ons aanbod in luxe glamping accommodaties!

Populaire bestemmingen

Glamping.nl