Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Lange autoreis naar de glamping met kids? 5 tips

Het is eindelijk zover! De auto is ingepakt en de navigatie ingesteld, tijd om koers te zetten richting jullie zonnige vakantiebestemming. Maar na een klein uur rijden is daar de brandende vraag vanaf de achterbank, “zijn we er al bijna?” Niet echt een relaxt begin van je vakantie. Reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar gelukkig hoeft dat niet altijd het geval te zijn dankzij deze tips voor een lange autoreis naar de glamping.

Tips voor een lange autoreis naar de glamping
Foto van Alex Jumper via Unsplash

1. Een goede autostoel is het halve werk

Om een lange autorit comfortabel te maken, is het belangrijk om een goede zithouding te hebben. Zorg er dus voor dat je als bestuurder of bijrijder je stoel goed instelt en de hoofdsteun op een goede hoogte staat. Check? Dan is het tijd om te vertrekken! Bijna dan, want natuurlijk moet het ook veilig en comfortabel zijn voor de kleintjes achterin. Kies dus voor een autostoel die aan beide aspecten voldoet. Geen honderden euro’s uitgeven aan een stevige stoel? Een autostoel in de aanbieding kan uitkomst bieden.

2. Bereid de reis goed voor

Een lange autorit vergt enige voorbereiding. Zeker wanneer je van plan bent om vakantie te vieren in het buitenland. Stippel je route daarom uit op een kaart of voer je vakantieadres in op een navigatiesysteem dat je feilloos de weg weet te vertellen. Als je met kinderen reist, is het daarnaast ook handig om rekening te houden met de vertrektijd. Zo kan het prettig zijn om in de avonduren in de auto te stappen, zodat de kids het grootste gedeelte van de reis lekker slapen. Pak een kussen en een dekentje mee en rijden maar!

Tips voor een lange autoreis naar de glamping
Foto van Milada Vigerova via Unsplash

3. Zorg voor voldoende vermaak

Een autorit betekent vaak urenlang stilzitten in een kleine ruimte. Niet bepaald een ideale omgeving voor kids! Zorg er daarom voor dat de autorit zo plezierig mogelijk wordt gemaakt door voldoende vermaak mee te nemen. Gouden tips zijn wat ons betreft leesboekjes, spelletjes en een kindvriendelijke tablet zoals een goedkope Nintendo Switch Lite. Reken maar dat de uren in de auto voorbij vliegen.

4. Plan voldoende stops in

Om de autoritten met kinderen aangenaam te maken, is het belangrijk om zo nu en dan even uit de auto te kunnen en de benen te strekken. Houd er daarom rekening mee dat je regelmatig een pauze inlast op een veilige plek. De kinderen even uit laten razen? Neem dan een balletje mee zodat ze daarna weer uitgeteld de auto instappen.

Tips voor een lange autoreis naar de glamping
Foto van Etienne Girardet via Unsplash

5. Neem genoeg eten en drinken mee

Er zeker van zijn dat iedereen vrolijk blijft tijdens de autorit? Neem dan eten en drinken mee dat de kids tussendoor kunnen nuttigen. Dit zorgt voor een beetje afleiding en een goed humeur! Natuurlijk is het slim om zo gezond mogelijk eten en drinken mee te nemen, maar voor de afwisseling kunnen snacks ook wonderen doen.

Dit waren onze tips voor een lange autoreis naar de glamping. Welke tip mag wat jou betreft niet ontbreken?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Texel Yurts

Fam. Mazon, 9 februari 2017

Bijzonder mooie ervaring

De Texel Yurts liggen op een mooie rustige plek op camping Loodsmansduinen. De Yurt is goed toegerust met goede bedden, houtkachel en keukenspullen. Zo kun je ook zelf koken wat een leuke ervaring is op een houtkachel. Het toiletgebouw is heel netjes en dichtbij de Yurts. Slapen in een Yurt is een bijzondere ervaring. Heel knus, terug naar de basis en dicht bij de natuur. Daarnaast kun je op de fiets de prachtige natuur op Texel verkennen. Wij hebben erg genoten.

Bezocht Texel Yurts in april 2016 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Glamping.nl