Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De leukste evenementen in de Loirestreek tijdens een vakantie bij Parc du Val de Loire

Onlangs hebben wij een nieuwe bestemming mogen toevoegen aan ons aanbod: Parc du Val de Loire. Deze glamping ligt in het hart van de Loirestreek en je vindt hier prachtige glampingaccommodaties. Met zijn tweetjes kun je verblijven in een Coco tent, maar mijn favoriet is de gloednieuwe cabane op palen. Dit is het perfecte verblijf voor gezinnen! De knusse accommodatie ligt midden in de natuur en voelt een beetje aan als een boomhut. Maar tijdens een vakantie bij Parc du Val de Loire bezoek je ook de leukste evenementen in de Loirestreek. Ik vertel je er alles over in dit blog.

Leukste evenementen in de Loirestreek - kastelen

Foto: Veronica Reverse via Unsplash

Culinaire evenementen in de zomer

Wanneer je kiest voor een glampingvakantie naar Bourgondisch Frankrijk geniet je natuurlijk van goede wijnen en lokale specialiteiten. In de zomer staan er verschillende evenementen op het programma die meer dan de moeite waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld het Grandes tables du Saumur Champigny in Saumur. Tijdens dit evenement kun je de lekkerste producten en gerechten uit de streek proeven en geniet je ondertussen van live-muziek. Dit evenement vindt in 2020 plaats op 5 en 6 augustus, vooraf reserveren is noodzakelijk!

Vertrek je net wat eerder naar de Loirestreek? Op 26 juli 2020 is het in Tours tijd voor het knoflook en basilicumfeest. Alle inwoners van deze stad lijken een kijkje te nemen en mee te feesten, waardoor het zeker weten gezellig is! Bestel een drankje en feest mee onder de zon, maar maak bovenal kennis met heel veel soorten knoflook en basilicum. Wist je dat er zelfs paarse en roze knoflook is? Hier vind je het! Zo heb je meteen een leuk souvenir om mee naar huis te nemen.

De leukste evenmenten in de Loirestreek bij Parc du val de Loire - knoflook en basilicumfeest

Foto: LoboStudio Hamburg via Unsplash

Dansen op het Jazzfestival in Le Port

Muziek en vaartuigen komen samen tijdens het jaarlijkse Rendez-vous de l’Erdre in Le Port. Van 26 augustus tot en met 29 augustus 2020 kun je hier vier dagen lang genieten van dansjes, drankjes en boot optochten. Ruim 200 oude en zeldzame plezierboten gaan de strijd met elkaar aan. Wie komt er als grote winnaar uit de bus? Je kunt het spektakel aanschouwen vanaf de waterkant. Daarna woon je een van de concerten bij onder het genot van een verkoelend drankje.

Foto: Jens Thekkeveettil via Unsplash

De opening van Parc du Val de Loire

Naast deze leuke evenementen is een kastelentocht iets wat niet mag ontbreken tijdens je vakantie in de Loirestreek. Vanaf Parc du Val de Loire breng je een bezoek aan de meest sprookjesachtige exemplaren. Zet je eigen evenement op en bezoek meerdere kastelen op één dag! Parc du Val de Loire opent op 10 april 2020. Boek nu alvast je Cabane of Coco tent en combineer glamping met een bezoek aan de leukste evenementen in de Loirestreek.

Parc du val de Loire - de leukste evenementen in de Loirestreek

Foto van Parc du val de Loire

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Parc du val du Loire

Loire, Frankrijk

  • Cabane op palen
  • Ook voor stellen
  • Bezoek kastelen

Slaap in een gloednieuwe cabane op palen of ga voor een knusse Coco Suite. Een ding is zeker: je vindt je accommodatie te midden van de natuur!

Categorieën

Pagina delen

9

Weekend

Familie Duivestein, 3 december 2014

Gezellig camping aan het Gardameer

Mooie, overzichtelijke en gezellige camping. Prachtige omgeving om te wandelen. Voor cultuur liefhebbers is er genoeg. En aan de kinderen wordt altijd gedacht.

Bezocht Weekend in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl