Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Covid-19 informatie

Veilig glampen deze zomer!

Covid-19 informatie

Veilig glampen deze zomer!

De zomervakantie is bijna ten einde en de meeste vakantiegangers zijn weer teruggekeerd naar huis. Dat betekent dat we alweer massaal uitkijken naar de volgende vakantie! Of je nu nog een vakantie in het verschiet hebt of alvast inspiratie op wilt doen: je kunt net als ons vast niet wachten om Nederland weer te verlaten voor een welverdiende vakantie! Heerlijk genieten van zon, zee en strand en de mooiste plekjes ontdekken. Natuurlijk zijn er wel nog maatregelen en kan je vakantie er net even wat anders uitzien dan normaal. Wil jij de grens over komende maanden? Lees dan zeker even verder. Wij vertellen je alles over de regels in je favoriete vakantieland.

Op avontuur in Duitsland

Duitsland is een heerlijk land om jouw glampingvakantie in door te brengen. Gelukkig is dat zonder al te veel gedoe mogelijk, want hier geldt code geel! Je hoeft jezelf voor vertrek niet te registeren als je de afgelopen 10 dagen in Nederland bent geweest en het is ook niet nodig om bij aankomst in Duitsland in thuisquarantaine te gaan. Wel is het noodzakelijk om een negatief testresultaat, het (digitaal) vaccinatiebewijs of het herstelbewijs te laten zien in Duitsland. Iedereen die ouder is dan 12 jaar en niet in het bezit is van een bewijs van herstel of vaccinatie, moet zich voor vertrek naar Duitsland op Covid-19 laten testen.

In Duitsland moet elke reiziger zonder bewijs van vaccinatie of herstel bij aankomst direct in quarantaine. De quarantaineplicht is 10 dagen, maar op de vijfde dag na aankomst kun je je laten testen op het virus. Bij een negatief resultaat kan het genieten écht gaan beginnen. Wordt het een bezoek aan een museum of toch een middagje winkelen? De recreatieve voorzieningen zijn open, maar het kan zijn dat je een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs moet laten zien als er een testverplichting bestaat om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld hotels, horecagelegenheden of musea. Voor reizigers vanaf 6 jaar is het nog steeds verplicht om 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen op bepaalde plekken. Het belooft een mooie nazomer te worden!

Maatregelen Duitsland

Vive La France

Ben je van plan om naar het land van baguettes, wijnen en de lekkerste kazen te reizen? Dat kan! Met een EU goedgekeurd coronavaccin is het mogelijk om zonder PCR-test naar Frankrijk te reizen. Wie 12 jaar of ouder is en niet in het bezit is van een vaccinatie- of herstelbewijs, mag ook een negatieve PCR-test of antigeentest laten zien bij aankomst in Frankrijk. Echter mag deze voor vertrek niet ouder zijn dan 24 uur. Daarnaast is een ingevulde erewoordverklaring in alle gevallen verplicht. Voor de laatste informatie op het gebied van inreisvoorwaarden en mogelijke verplichting tot quarantaine, is het raadzaam om contact op te nemen met de Franse ambassade in Nederland en de website te raadplegen.

Eenmaal aangekomen op de camping of het vakantiepark moeten reizigers vanaf 18 jaar eenmalig een “pass sanitaire” tonen indien je vakantiebestemming over een zwembad of voorstellingsruimte beschikt. Gelukkig zijn de zwembaden gewoon geopend en staat het enthousiaste animatieteam klaar om je kids te ontmoeten. Het tonen van een pass sanitair is ook noodzakelijk op campings en vakantieparken met een restaurant. Waar wacht je nog op? Pak je koffer in en reis mee naar Frankrijk. Houd er wel rekening mee dat je bij terugkomst in Nederland een coronabewijs moet laten zien.

Maatregelen Frankrijk

Visit Portugal 

De glampingaccommodaties in Portugal zijn helemaal klaargemaakt om je te ontvangen. De Portugese grenzen zijn namelijk weer open voor toeristen, mits je in bezit bent van een Digitaal Corona Certificaat. Het is tevens verplicht om een Passenger Locator Card in te vullen als je met het vliegtuig naar Portugal vertrekt. Reis naar de prachtige Algarve of een van de welbekende steden, maar houd wel rekening met een aantal regels. Je kunt lekker een drankje drinken op het terras en een bezoekje brengen aan een van de talloze boetiekjes. Zet hier wel je mondkapje op! Deze zijn verplicht in alle gesloten gelegenheden en in de buitenlucht als het niet mogelijk is om twee meter afstand te houden. Als je de 2 meter afstand in acht neemt, kun je van al het moois in Portugal genieten.

Handig om te weten is dat je bij terugkeer uit Portugal een coronabewijs moet laten zien. Verder is het goed om te benoemen dat Portugal de gemeenten opdeelt in risico-categorieën. Op basis daarvan kunnen de maatregelen per gemeente variëren. Ook is het overal in Portugal verplicht om een Digitaal Corona Certificaat of een negatief testbewijs te laten zien voor toegang tot toeristische instellingen en lokale accommodaties.

Maatregelen Portugal

Bella Italia!

Bella Italia! We mogen eindelijk weer naar deze geliefde vakantiebestemming reizen. Voor heel het land geldt code geel en dit betekent dat toeristen weer welkom zijn. Na een verblijf in Italië moet je bij terugkeer in Nederland een negatieve test te overleggen, maar het is niet nodig om in quarantaine te gaan. Dat is nog eens goed nieuws! Let er wel op dat de Italiaanse overheid bij aankomst een ingevuld Digital Passenger Locator Form eist. Bovendien moet je 14 dagen (of langer) geleden volledig ingeënt zijn, een negatieve PCR-test of antigeentest op zak hebben die niet ouder is dan 48 uur of over een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud beschikken. In dat geval hoef je niet in quarantaine en kan het genieten direct beginnen. Ook de lokale bevolking van de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië staan te popelen om je te verwelkomen, maar let wel op: voor Sicilië gelden strengere inreismaatregelen. Zo moet je je bij aankomst op het eiland (nogmaals) laten testen, ook in het geval van een negatieve test of wanneer je volledig gevaccineerd bent. De zwembaden zijn open, de miniclub bezoeken en relaxen in de wellness mag ook weer. Dit is het geval voor alle personen van 12 jaar en ouder die in het bezit zijn van een Digitaal Corona Certificaat. Wil je liever een dagje tot rust komen op het strand? Neem dan plaats op een ligbedje, houd 1 meter afstand van je buren en geniet van de zon.

Maatregelen Italië

Het veelzijdige Kroatië

Wie zin heeft in een vakantie naar Kroatië heeft geluk: het land is namelijk grotendeels geel gekleurd! Ben je volledig gevaccineerd of heb je een negatieve PCR-test? Dan ben je welkom in Kroatië. Dit is ook het geval wanneer je in het bezit bent van een herstelbewijs. Let er wel op dat de maatregelen per gekregen vaccin kunnen verschillen. Voldoe je niet aan een van de voorwaarden? En laat je je pas na aankomst in Kroatië testen? Dan ben je verplicht om de negatieve uitslag af te wachten in quarantaine. De winkels en terrassen zijn open en een leuke excursie is ook mogelijk. Mits je je aan de maatregelen houdt natuurlijk. Wie met het vliegtuig naar Kroatië vertrekt moet voorafgaand aan de vlucht een electronisch PLF-formulier hebben ingevuld. Bij terugkeer is het noodzakelijk om een coronabewijs te overleggen. Met wie ga jij vakantie vieren in het prachtige Kroatië?

Covid maatregelen Kroatië

Viva Espãna

In Spanje geldt momenteel code geel. Dat betekent dat je weer mag genieten van de Spaanse sferen mits je volledig gevaccineerd, getest of hersteld bent! Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Wel zijn er inreisregels voor toeristen uit Nederland, maar dat mag de pret niet drukken. Stap in het vliegtuig en reis naar het vasteland, de Balearen of de Canarische eilanden. Hier kun je op 1,5 meter vakantie vieren en is het dragen van een mondkapje verplicht in binnenruimtes en het openbaar vervoer. Reist je met het vliegtuig of de boot? Vul dan ook een Health Control Form in. Kies het beste plekje uit op het terras en bestel die lekkere sangria. Wel zijn er zijn inreisregels voor reizigers uit Nederland. Als je vanuit Spanje terugreist naar Nederland moet je voor de terugreis een coronabewijs laten zien.

Code geel maatregel Spanje

Genieten bij de zuiderburen

Durf je het nog niet aan om ver te reizen? Kies dan voor een vakantie bij onze zuiderburen. België heeft talloze glampingmogelijkheden! Overnacht in een super-de-luxe safaritent in de Ardennen of verblijf vlakbij het mooie Gent. Ook de Belgische culinaire hoogstandjes hoef je niet te missen tijdens je verblijf in dit land. De horeca en winkels zijn gewoon geopend. Let wel even op de regels en draag een mondkapje voor de veiligheid. Ook gelden er inreismaatregelen voor reizigers uit Nederland. Het fijne aan een verblijf in België is dat je direct vakantie kunt vieren en niet in quarantaine hoeft als je een coronacertificaat hebt met volledige vaccinatie van minimaal 2 weken oud. Ben je in het bezit van een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud of een herstelcertificaat? Ook dan hoef je niet in quarantaine. Wie met kinderen onder de 12 jaar reist hoeft hen niet te laten testen. Hetzelfde geldt voor een verblijf in België korter dan 48 uur. Houd er wel rekening mee dat je het Passagier Lokalisatie Formulier hebt ingevuld als je langer dan twee dagen in België blijft. Ga jij genieten in ons buurland?

Maatregelen België

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste maatregelen? Download dan hier de Reisapp van Buitenlandse zaken en Douane! Like je favoriete vakantieland en ontvang een bericht zodra er iets verandert!

Glamping.nl