Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met de caravan op vakantie? Sluit een goede verzekering af!

Op vakantie gaan met de caravan is heel populair. Dat is ook niet gek, want je bent zo vrij als een vogel. Je kunt ervoor kiezen om op een camping te blijven staan, maar je kunt ook in een bepaalde periode rondtrekken door bepaalde gebieden of landen en verschillende campings bezoeken. Het is helemaal aan jou om jouw eigen vakantie in te delen. Dat is heel wat anders dan in een vakantiehuisje! Weten waar jij rekening mee moet houden? Lees dan zeker even mee!

Schade aan jouw caravan

Je wilt er liever niet over nadenken, maar schade aan jouw caravan is heel reëel. Veel schade kun je voorkomen, maar de natuur bijvoorbeeld is onvoorspelbaar. Het zou dan jammer zijn als jij jouw vakantie vroegtijdig moet afbreken door hagelschade of na een blikseminslag die brand veroorzaakt heeft.

Foto via Unsplash

Preventie

Natuurlijk kun je aan preventie doen. De caravan, voortent, aanbouw en luifel kunnen goed worden vastgezet ter voorkoming van stormschade. Om brand te voorkomen kun jij jouw accu’s checken en zorgvuldig omgaan met telefoonladers en gasaansluitingen. Diefstal en inbraak kun je voorkomen door jouw caravan goed te beveiligen.

Foto via Unsplash

What to do als je toch schade oploopt

Niet alle schades zijn te voorkomen. Daarom is het heel belangrijk dat je een goede caravanverzekering afsluit. Verzeker ook jouw voortent, luifel en inboedel mee. Verder is het belangrijk om ervoor te kiezen of jij een verzekering met dagwaarde of nieuwwaarde vergoeding neemt. Voor een nieuwe caravan is het wijsheid om een verzekering met nieuwwaarde vergoeding te kiezen. Omdat je niet altijd weet wat jouw tweedehands caravan nieuw gekost had kun je soms beter kiezen voor een verzekering met dagwaarde vergoeding. Hier kun je ook advies over vragen bij de verzekeraar als jij jouw verzekering hebt gevonden.

Foto via Unsplash

Houd jouw verzekering up-to-date

Heb je eenmaal een goede caravanverzekering afgesloten, dan is het belangrijk dat je deze up-to-date houdt. Zo voorkom je dat je over- of onderverzekerd raakt. Het kan natuurlijk gebeuren dat jij een voortent had verzekerd die je nu niet meer gebruikt. Pas dit aan in jouw verzekering en verander dit in de voortent die je nu wel gebruikt. Neem ook af en toe de verzekering zelf onder de loep. Past deze nog wel bij jou? Is er misschien een caravanverzekering die beter bij jouw huidige situatie past of die goedkoper is? Kijk ook naar de dekking. Zijn er misschien aanvullende modules nodig? Het is belangrijk dat je checkt wat er allemaal in de dekking zit.

Foto via Unsplash

Vergelijk jouw caravanverzekering

Het vergelijken van jouw caravanverzekering kan nog wel eens voordelig uitpakken. Je kunt jouw caravanverzekering vergelijken op verschillende websites. Dit is voordelig omdat je dan precies kunt zien welke caravanverzekering de meest uitgebreide dekking heeft tegen de laagst mogelijke premie. De duurste verzekering hoeft namelijk niet altijd de beste dekking te hebben.

Op zoek naar een nieuwe caravan? Als je op zoek bent naar een nieuwe caravan bijvoorbeeld van Alpina, dan is het verstandig om deze na aanschaf gelijk goed te verzekeren tegen de nieuwwaarde. Mocht er dan onverhoopt toch schade ontstaan, dan is jouw caravan tenminste goed verzekerd. Alpina.nl heeft verschillende modellen caravans, zelfs voor in de winter. Neem een kijkje op de website Alpina.nl voor meer informatie!

Ga jij deze zomer met de caravan op vakantie?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Villaggio Barricata

Familie Gertsen, 3 december 2014

Onze kinderen willen allemaal volgend jaar weer!

De camping ligt in een geweldig mooie rustige omgeving en de camping heeft alles, zwembaden, strand, winkels, voetbal velden etc zodat je in principe niet weg hoeft. Wij hebben kinderen in de leeftijd van 8, 10 en 13 die volgend jaar weer terug willen! Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt.

Omgeving tips

In de omgeving is met name de natuur mooi. Voor een bezoek aan een stad moet je iets verder rijden of varen! Maar dat kun je dus opzoeken als je wilt.

Bezocht Villaggio Barricata in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl