Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste fietsroutes in Overijssel

Heb je een glamping in onze provincie Overijssel geboekt en ben je een echte fietsliefhebber? Dan zit je goed. In Overijssel vind je namelijk heel veel mooie fietsroutes. Echt, je raakt hier niet uitgefietst! En hoe vaak je je hier dan ook al hebt gewaagd aan een mooie fietsroute, er zijn met zekerheid nog heel veel fietsroutes om te ontdekken. Ik zet de drie mooiste fietsroutes in Overijssel voor je op een rij.

Fietsroutes in Overijssel

Foto: Everton Vila via Unsplash

Van Deventer naar Zutphen

Vind je het ook geweldig om steden te verkennen op de fiets? Zo maak je kennis met wijken en straatjes die je normaal niet zou zien. Maar fietsen door de natuur is, zeker in Overijssel, ook top. Tijdens deze fietsroute combineer je beiden. De perfecte afwisseling tussen de drukte van de stad en de rust van de natuur. Je start je fietstocht in Deventer, fietst naar Zutphen om vervolgens weer te eindigen in Deventer. Wanneer je aan je tocht van de ene naar de andere stad begint fiets je langs de IJssel. Deze rivier verbindt beide steden met elkaar.

Fiets vanuit Deventer via Wilp, Gietelo, Voorste en Empe naar Zutphen. Vanuit Zutphen fiets je vervolgens weer naar Deventer via Gorssel. Vooral op de terugweg fiets je vaak dicht langs de IJssel. Deze fietsroute is 36,4 kilometer lang en dus prima te combineren met een bezoek aan beide steden.

Deventer - fietsroutes in Overijssel

Foto: Bart Ros via Unsplash

Ontdek het Reestdal

Sla je steden liever over en is fietsen door de natuur helemaal jouw ding? Dan is een fietsroute door het Reestdal een absolute aanrader. Dit gebied dankt zijn naam aan de kronkelende rivier de Reest, die de grens vormt tussen Overijssel en Drenthe. Maar de rivier is niet het enige stukje natuurschoon dat je spot tijdens deze fietsroute. Je maakt kennis met het typisch Overijsselse landschap. Van heide tot bossen en velden vol bloemen. Het Reestdal is ook het leefgebied van veel dieren zoals dassen en ooievaars. Met een klein beetje geluk spot je ze!

Start je fietsroute in de plaats Balkbrug en zet je fietstocht door het Reestdal daarna voort volgens deze route. Deze fietsroute is 37,6 kilometer lang.

mooiste fietsroutes in Overijssel - Reestdal

Foto: Artheos via Pixabay

Van Haaksbergen naar Delden door het groen

Wil je de natuur van Overijssel combineren met mooie bezienswaardigheden? Dan is deze route gemaakt voor jou. Je fietst letterlijk door het groen en de smalle bospaden kunnen nog wel eens een uitdaging vormen. Maar het Twentse landschap zal je zeker belonen. Op deze route liggen heel wat toeristische attracties. Reken er dus op dat je wat meer tijd kwijt zult zijn dan dat je gewend bent, want je zult net wat vaker stoppen. Zo kom je onderweg verschillende fotogenieke watermolens tegen, maar ook het Museum Buurtspoorweg is een bezoek waard. Dit museum ligt in Haaksbergen en is dus top om te bezoeken aan het begin of juist aan het eind van je fietsroute.

Start je route in Haaksbergen en fiets via Beckum naar Delden. Vervolgens fiets je terug richting Haaksbergen via Bentelo en Eppenzolder. Deze fietsroute is 29,6 kilometer lang.

Je eigen fiets mee op glampingvakantie?

Heb je een keuze gemaakt uit de mooiste fietsroutes door Overijssel en kun je ook niet wachten tot je op de fiets kunt stappen? Als echte fietsliefhebber neem je dan natuurlijk het liefst je eigen fiets mee op glampingvakantie. Wanneer je vaak fietst zal je fiets misschien al verzekerd zijn, wat dan ook echt aan te raden is. Helemaal wanneer je je fiets meeneemt op vakantie. Helaas komt diefstal bij fietsen vaak voor en zit schade al helemaal in een klein hoekje. Heb je een fiets die nog geen drie jaar oud is en niet goedkoop was? Dan is je fiets verzekeren bij Diks een hele goede optie. Word je fiets gestolen? Dan krijg je in dat geval het gehele aankoopbedrag vergoed. En ook wanneer je fiets ouder is dan drie jaar krijg je bij diefstal nog een groot deel van de aankoopprijs terug. Aanvullend kun je je verzekeren voor schade en/of ongevallendekking. Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat jij of je partner te maken krijgt met een fietsongeval. Diks keert in dat geval een ongevallen vergoeding uit.

Ben jij klaar om te vertrekken naar Overijssel?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Orlando in Chianti

Familie Derks, 3 december 2014

Leuke animatie voor de kids!

Prijs kwaliteit verhouding is goed. Ligging is prachtig. Goed restaurant. Goede animatie voor kinderen.

Omgeving tips

De mooie, kleine dorpjes, het natuurpark, de vergezichten, wijnboerderijen.

Bezocht Orlando in Chianti in augustus 2016 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Glamping.nl