Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De mooiste steden van Rome

Nee, niet de stad Rome, maar de provincie! Rome is één van de vijf provincies van de Italiaanse regio Lazio, die om deze reden ook wel Lazio-Rome wordt genoemd. De hoofdstad van de provincie is uiteraard de stad Rome.

De provincie Rome is heuvelachtig, grotendeels stedelijk, maar ook landbouw-ontwikkeld. Er zijn velen meren, waarvan de grootste het Meer van Bracciano is. De rivier met de grootste omvang is de Tiber. In deze provincie zijn op veel plekken herinneringen aan het Romeinse Rijk te vinden.
Rome

Rome

De hoofdstad Rome heeft een rijke geschiedenis en dat is te zien aan alle prachtige historische bezienswaardigheden. Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, maar strekt zich inmiddels uit tot aan de Tyrreense Zee. Het historische stadscentrum van Rome heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bekendste bezienswaardigheden van Rome zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II. Daarnaast zijn er talloze musea te vinden. Rome is ook de zetel van de paus, die het gezag voert over de kleinste onafhankelijke staat ter wereld: Vaticaanstad, wat een enclave is binnen de stad Rome.
Het reizen binnen de stad Rome gaat het gemakkelijkst met de metro, bus of tram. Het metronetwerk is eenvoudig te gebruiken en niet duur. Taxi’s zijn iets duurder, maar ook prima betaalbaar. Verder is de route langs veel bezienswaardigheden ook prima te voet te doen.

Tivoli

Tivoli ligt zo’n 20 kilometer ten oosten van Rome. Tivoli heette eerst Tibur, en dankzij de pittoreske ligging en koele klimaat was Tibur in de Romeinse tijd erg geliefd. De nabijgelegen Villa Adriana en andere Romeinse villa’s in de buurt zijn hiervan de stille getuigen. Uit deze tijd stammen onder andere het amfitheater (opgegraven in 1948), de Villa Gregoriana (ook wel Villa Manlio Vopisco genoemd) en de Acropolis.

De tempels en villa’s als de Villa Adriana en het 16e-eeuwse paleis Villa d’Este, met prachtige watervallen en fonteinen, zijn belangrijke bezienswaardigheden van deze stad.
Het openbaar vervoer binnen Tivoli is goed te doen, ook van en naar Rome is het mogelijk om per metro en bus te reizen.

tivoli

Bracciano

Bracciano is een gemeente in de provincie Rome en ligt aan het populaire Meer van
Bracciano, wat de belangrijkste trekpleister is. Het meer is een kratermeer van vulkanische oorsprong en is geliefd vanwege de goede waterkwaliteit. Omdat er in het meer niet gevaren mag worden (enkel door politie) is het water zeer zuiver en vrij van olieresten die je wel eens tegenkomt in andere meren. Bracciano wordt een steeds populairdere bestemming onder Nederlandse toeristen, maar er is zeker nog geen sprake van massatoerisme. Braccinano heeft tevens een natuurpark met mooie flora en fauna: Parco Regionale Bracciano e Martignano.

Leuk om te bezoeken: het middeleeuwse kasteel van Bracciano, Castello Odeschalchi. Dit kasteel biedt een prachtig uitzicht en is van de binnenkant even mooi. Leuk weetje: Tom Cruise en Katie Holmes hebben in dit kasteel hun huwelijk gevierd!

Hieronder vind je een aantal glampings in de (buurt van de) provincie. Een prima uitgangspunt om één van deze steden een bezoek te brengen. Voor welke glamping in Rome ga jij?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glampings in Rome

Blu International

Rome, Italië

  • Gastvrije familiecamping
  • Aan het Bolsenameer
  • Heerlijk zwembad

Blu International Camping is de leukste familiecamping aan het Bolsenameer in Italië! U zult zich direct thuis voelen.

Monti del Sole

Umbrië, Italië

  • Zwembad en tennisbaan
  • Culinaire uitstapjes
  • Oase van rust

Monti del Sole is een kleinschalige camping in de groene heuvels van Umbrië. Geniet van het zwembad en de ovenverse pizza's!

Glamping.nl