Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Museum Villa Loupian

De overblijfselen en mozaïeken van een Romeinse villa.

Ga je deze zomer op luxe kampeervakantie in de Languedoc-Roussillon in Frankrijk? Als je dan eens toe bent aan een cultureel uitstapje, denk dan aan het Musée Villa Loupian. Gelegen tussen Béziers en Montpellier, en dus prima te combineren met een bezoek aan één van deze steden, of natuurlijk allebei.

Nét buiten de stad Loupian ligt het museum: Musée Villa Loupian. Dit zijn de restanten van een Romeinse boerderijvilla met werkelijk práchtige mozaïekvloeren. De totale oppervlakte van het landgoed zou zo’n drie hectare zijn, en de villa is zo’n 600 jaar bewoond geweest. De oudste, Gallo-Romeinse mozaïekvloeren dateren uit de 2e eeuw na Christus. De villa is per ongeluk ontdekt door een boer, die tijdens het ploegen van zijn akker de mozaïeken aantrof.

Museum Villa Loupian

De belangrijkste agrarische activiteit was wijnbouw, waarvoor een opslagplaats voor 1.500 hl wijn in de boerderijvilla was gebouwd. In de 5e eeuw werd de villa volledig herbouwd en is de woning van de eigenaar veranderd in een klein herenhuis. De dertien begane grond kamers zijn bedekt met kleurrijke mozaïeken. Sommige patronen hebben een driedimensionaal effect.

Tijden en tarieven

De restanten bezoeken? Dat kan! Een 1000 m² groot gebouw beschermt de restanten van de villa en de mozaïeken. Rondleidingen over het terrein en door het museum zijn beschikbaar in het Frans, elke dag in de zomer (vanaf half 2) en buiten het seizoen op woensdag en in het weekend. Rondleidingen in het Nederlands of Engels zijn ook mogelijk, op bepaalde tijden. Tarieven: €4,60 voor volwassenen en €3,05 voor kinderen onder de 12. Kinderen onder de 6 mogen gratis naar binnen! Ook belangrijk: het is rolstoel toegankelijk.

Bekijk hier al onze campings in de regio Languedoc-Roussillon.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Les Sablons

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Pal aan zee
  • Zwembad met glijbanen
  • Romeinse stadjes en kastelen

Op camping les Sablons loop je vanuit het accommodatie zo het strand op. Geniet van de vele zwembaden en aangeboden activiteiten.

Pagina delen

Glamping.nl