Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Naar de eerste hulp op vakantie? Zo ben je verzekerd

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op een glamping. Niet alleen tijdens een uitdagende wandeltocht door de bergen, het knuffelen van tropische dieren of het proberen van gevaarlijke watersporten. Maar ook huis- tuin en keukenongelukjes kunnen natuurlijk voorkomen. Of je het nou te bont maakt tijdens je last minute naar Italië of niet, je kunt zomaar op de eerste hulp terecht te komen. Wat moet je doen en hoe ben je dan verzekerd? 

Naar de eerste hulp op vakantie
Foto van Adhy Savala via Unsplash

Dekking basisverzekering op vakantie

Mocht er op vakantie iets gebeuren en je maakt medische kosten, dan dekt je zorgverzekering dit tot aan het Nederlandse tarief. Dit geldt overigens alleen voor zorg dat niet kan wachten tot je weer thuis bent. Denk aan: medicijnen voor een oorontsteking, een operatie vanwege een gebroken been of vervoer per ambulance. 

Tip: Neem je zorgpas mee. Op de achterkant van de pas vind je namelijk je European Health Insurance Card (EHIC) en dat is je Europese zorgpas. Je bent niet verplicht deze bij je te hebben, maar zonder loop je het risico dat je de zorgkosten zelf moet voorschieten. Met de kaarten sturen ze de rekening direct naar je zorgverzekeraar. 

Aanvullend verzekering medische kosten buitenland

Als je niet te maken wil hebben met een financiële verrassing op vakantie doordat je zelf de kosten moet betalen die boven het Nederlands tarief uitstijgen, dan kun je je hier aanvullend voor verzekeren. Dit kan op twee manieren: via je zorgverzekering of via je reisverzekering. Je zorgverzekering vergelijken en afsluiten kan maar een keer per jaar vanaf half november tot eind december. Dit betekent dat je ook alleen dan je je aanvullend kunt verzekeren voor medische kosten in het buitenland. Er is een enkele zorgverzekeraar waarbij je dit door het jaar heen kunt aanpassen. Kan dit bij jouw zorgverzekeraar niet? Dan kun je er voor kiezen om de dekking op je reisverzekering aan te zetten. Dit kan nog een dag voor vertrek. Pas wel op dat je jezelf niet dubbel verzekerd. 

Naar de eerste hulp op vakantie

Dekking gevaarlijke sporten 

Heb je je aanvullend verzekerd op je reisverzekering en raak je op vakantie tijdens avontuurlijke sporten (mountainbiken, hiken of kanoën) geblesseerd of zelfs gewond? Dan vergoedt de reisverzekering de extra kosten alleen als je ook de dekking ‘gevaarlijke sporten’ hebt aangezet. Uiteraard verzekert je zorgverzekering de medische kosten tot aan het Nederlands tarief. Met gevaarlijke sporten bedoelt de verzekeraar activiteiten als raften, bergbeklimmen, parachutespringen, abseilen, diepzeeduiken of bijvoorbeeld afdalen in grotten. Als je twijfelt of jouw sport verzekerd is, neem dan even contact op met je verzekeraar. 

Neem contact op met de alarmcentrale 

Op het moment dat er iets gebeurt of je moet naar de eerste hulp op vakantie, neem dan altijd zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale van je verzekeraar. Zij helpen je met het vinden van het juiste ziekenhuis of dokter. Ze geven ook hulp en advies. Mocht je er niet uitkomen door de taalbarrière op de bestemming, ook dan staan ze 24/7 voor je klaar. 

Naar de eerste hulp op vakantie
Foto van Quino Al via Unsplash

Heb jij het wel eens meegemaakt dat je naar de eerste hulp op vakantie moest?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Green Garden

Familie Kreike, 16 februari 2016

Top camping!

Personeel Camping Green Garden is zeer behulpzaam. Een goede tafel in een restaurant reserveren is geen probleem. Men loopt zelf even naar de caravan toe om e.e.a. te bevestigen. Een trapleuning maken? De volgende dag staat er een monteur om deze te realiseren. Green Garden ligt centraal tussen de gezellige plaatsjes Sirolo en Numana. Strandservice is ook goed geregeld. En, alhoewel de oven klein is… als je vroeg bent eet je heerlijke nog warme verse croissantjes!

Bezocht Green Garden in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl