Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op glampingvakantie in Duitsland

Een glampingvakantie hoeft helemaal niet ver van huis te zijn. In Duitsland zijn er veel mooie glampings te vinden op slechts enkele uren rijden van huis. Wil je toch wat verder weg? Dan is het zuiden van Duitsland nog steeds makkelijk binnen een dag te bereiken. Duitsland heeft een divers landschap en elke regio heeft haar eigen cultuur en steden. Klaar om Duitsland te ontdekken? Ik vertel je waar je heen moet voor een onvergetelijke glampingvakantie!

Midden in de natuur

Op slechts 4 uur rijden vanaf Utrecht ligt het gebied Nedersaksen in het noorden van Duitsland. De natuur is hier heel divers. Zo kun je wandelen over het strand bij de Noordzee, maar ook door een uitgestrekt veenlandschap.

Als je vanuit Utrecht 4 uur meer richting het zuiden rijdt, kom je in een heel ander landschap terecht. Het landschap van Rijnland-Palts wordt gekenmerkt door rivieren, vulkanen en wijngaarden. Ga je nog iets zuidelijker, dan kom je in Saarland. De Saar is een zijrivier van de Moezel en aan de oevers van deze rivier vind je beboste bergen.

saarland

Foto via Pixabay

Toch nog wat verder weg? Dan is het Zwarte Woud op iets meer dan 6 uur rijden vanaf Utrecht, misschien een goede optie. Hier worden de bergen al wat hoger en kijk je uit over prachtige valleien.

zwarte woud

Foto via Pixabay

Ook in Beieren op zo’n 7 uur rijden vanaf Utrecht zijn de bergen hoog en zit je in de uitlopers van de Alpen. Deze regio wordt gekenmerkt door de typische bloembakken en je vindt hier maar liefst 45 kastelen en burchten.

beieren

Foto via pxhere

Met zoveel prachtige natuur, wil je natuurlijk niets liever dan verblijven in een echte glampingaccommodatie. Zo kun je optimaal genieten van het landschap om je heen.

glamping duitsland

Foto van Naumburg

Erop uit

Natuurlijk is het leuk om naast de natuur ook de mooie steden van Duitsland te ontdekken. Blijf je dicht bij huis, dan is het leuk om onderweg bijvoorbeeld in Keulen, Düsseldorf of Aken te stoppen. Deze steden liggen allemaal dicht bij de grens met Nederland. Hou er wel rekening mee dat in veel steden in Duitsland een zogenaamde Umweltzone is ingesteld. Dit betekent dat je afhankelijk van hoe vervuilend je auto is, een groene, gele of rode sticker nodig hebt om daar te mogen rijden. Een vignet Duitsland kopen is dus wel zo handig voordat je Duitse steden gaat bezoeken.

Duitse steden

Ga je naar het gebied Nedersaksen, dan is Hannover een leuke stad om eens te bezoeken. De stad heeft een redelijk moderne binnenstad, doordat er na bombardementen in de Tweede Wereldoorlog niet veel meer overbleef van de oude gebouwen. Toch is er nog een historisch gedeelte in Hannover heropgebouwd, dat te bewonderen is rondom het oude stadhuis op de Marktkirche. Daarnaast moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de Herrenhäuser Gärten. Dit zijn vier verschillende en bijzondere tuinen in barokstijl rondom het Herrenhäuser kasteel.

herrenhauser garten

Foto: huppensuhn via Pixabay

Onderweg naar het Zwarte Woud is het interessant eens een stop te maken in Stuttgart. Bij het plein Schlossplatz kun je heerlijk wandelen, want het enorme plein is omgeven door gras en bloemen. Ook staat hier het Neues Schloss, ooit in bezit van de koningen van dit gebied, maar nu gebruikt als stadhuis. Een ander indrukwekkend paleis om te bezoeken is het Ludwigsburg Schloss in het noorden van de stad. Dit is opgebouwd met veel pracht en praal in Barokstijl en was eigendom van de graaf Carl Eugen. Stuttgart staat ook bekend als industriestad. Autoliefhebbers moeten zeker eens naar het Porsche museum en het Mercedes-Benz museum.

stuttgart

Foto: Wolfgang Vogt via Pixabay

In Beieren bezoek je natuurlijk de hoofdstad München, bekend vanwege het grote bierfeest Oktoberfest. Ook hier zijn grote delen van de stad verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel daarvan is echter ook weer heropgebouwd, wat de stad een historisch karakter geeft. Het Neues Rathaus (stadhuis) was slechts licht beschadigd en dus nog vrijwel geheel in originele staat. Ook leuk om eens te bekijken is Schloss Nymphenburg, een indrukwekkend paleis in Barokstijl.

munchen

Foto via Pixabay

Zo heeft elke stad en elk gebied zijn eigen kenmerken en cultuur. Welk gebied in Duitsland ga jij verkennen?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl