Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Primeur op de Vakantiebeurs: de Bohemian Lodge van Vacanceselect

Deze zomer kan je slapen in de Bohemian Lodge van Vacanceselect. Een ecolodge die helemaal inspeelt op de trend van duurzaamheid. Op de vakdag van de Vakantiebeurs werd gisteren het prototype getoond aan de pers. Vandaag is deze glamping accommodatie ook te bezichtigen door het publiek.

Bohemian Lodge

Het idee achter de Bohemian Lodge is simpel. Hoe kun je duurzaam omgaan met de materialen die je hebt? En kan je een verouderd model van de mobilhome omtoveren tot een gave glamping accommodatie? Ooit was dit een verouderde stacaravan, gedoemd om afgebroken te worden. Maar nu staat de Bohemian Lodge aan het begin van een tweede leven. Het is een moderne en comfortabele glamping accommodatie met een stoere vintage uitstraling. Wat vind jij ervan?

Dankzij de lancering van dit unieke product hoopt Loek van de Loo, directeur Vacanceselect, dit seizoen een eco-statement te kunnen maken richting Zuid-Europese campingeigenaren. “Ik merk dat de beleving van duurzaamheid bij beheerders van campings in het zuiden van Europa, achterblijft bij de bewustwording van de Noord-Europese consument. Met deze Bohemian Lodge wil ik campingeigenaren laten zien dat duurzaamheid een belangrijk thema is.”

Op de Vakantiebeurs blijkt o.a. uit de trendanalyse van Tessa aan de Stegge dat purposetravel en duurzaam reizen steeds populairder is geworden. Mensen willen waar mogelijk ook tijdens hun vakantie zoveel mogelijk rekening houden met de ecological footprint die zij achter laten.

Duurzaam materiaal

Voor de opbouw van de Bohemian Lodge werd de mobilhome allereerst volledig gestript. Bij de restyling stonden duurzame materialen centraal. Eindresultaat is een authentieke vintage lodge, van alle moderne gemakken voorzien, met een ruime veranda en zelfs een buitendouche en buitenkeuken. Het concept is in samenwerking met STOERbuiten opgezet. Dit is een bedrijf uit Den Bosch dat zich specialiseert in het restylen van oude caravans om ze zo een tweede leven te geven. Door deze aanpak wordt de levensduur van een stacaravan of mobilhome verdubbeld van tien naar twintig jaar. Bovendien blijft zo schade aan de directe omgeving beperkt.

ANVR

De ANVR onderschrijft deze nieuwe trend. Directeur Frank Oostdam van de ANVR stelt dat toerisme wereldwijd de op één na grootste sector is die ecologische verantwoordelijkheden moet dragen. Campingeigenaren zijn hierop geen uitzondering. Wie niet met duurzaamheid bezig is, is de komende jaren op het verkeerde pad.

De Bohemian Lodge is nog t/m zondag 14 januari te bewonderen in Hal 7 op de Vakantiebeurs in Utrecht op de stand van touroperator Vacanceselect.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl