Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tiny houses als woning of vakantiebestemming?

We zagen natuurlijk al eerder de Tiny Houses als duurzame oplossing voor het woningtekort in Nederland. Maar wist je dat ook steeds meer mensen zo’n Tiny House kiezen als vakantiebestemming? Zo schreef de NOS in februari al het artikel: ‘Vakantie op 24 vierkante meter: bungalow is uit, tiny house is in’. En afgelopen weekend kwam dit thema weer naar boven op een familieverjaardag bij mijn ouders thuis. Mijn oom heeft namelijk sinds kort zo’n Tiny House gekocht en verhuurt deze aan particulieren. Een interessante markt om ons met Glamping.nl eens verder in te verdiepen.

Wat is een Tiny House?

Zoals de naam eigenlijk al zegt is een Tiny House een klein huisje vaak niet groter dan 40 vierkante meter (en meestal zelfs kleiner). Bijzonder aan de Tiny Houses is dat er vaak ook een duurzaam aspect aan zit. Soms zijn de Tiny Houses zelfs volledig zelfvoorzienend. Het begrip is een tijdje geleden overgewaaid vanuit Amerika waar veel jonge mensen die moeilijk aan een huis of hypotheek konden komen zo’n Tiny House bouwden om in te wonen.

Tiny House Glamping

Waarom kiezen voor een Tiny House als vakantiebestemming?

Met glamping zien we natuurlijk sowieso al de trend dat mensen steeds meer op zoek zijn naar rust en ruimte bij hun vakantieverblijf. Daarom zijn de kleinschalige glampingaccommodaties op onze website erg populair. Deze rust en ruimte vind je ook terug bij een vakantie in een Tiny House. Vaak staat deze Tiny House alleen of met enkele andere Tiny Houses waar je in kunt overnachten.

Daarnaast passen de Tiny Houses natuurlijk prima in de duurzame trend die we zien in de toerismebranche. Steeds meer campings en vakantieparken komen met ecologisch verantwoorde accommodaties om in te spelen op de wensen en behoeften van de gast. Ook zien we op veel campings in Frankrijk bijvoorbeeld al de waterreductie en afvalscheiding als voorbeelden van een meer duurzame vorm van toerisme.

Tiny House glamping

Glamping en Tiny Houses

Tiny Houses passen perfect binnen het segment glamping nature. Terug naar de basis en verblijven in de natuur staan hierbij centraal. Een verblijf in een Tiny House maakt je bewust dat je ook met minder een aangename vakantie kunt vieren. Het minimalisme dat we vooral bij jongeren als trend terugzien. Maar ook het duurzame concept en de vaak bijzondere stijl van de accommodaties trekt veel mensen aan. Op onze website zullen jullie binnenkort ook steeds meer van deze Tiny Houses terugzien. En het staat zeker nog op mijn bucketlist om eens in eentje te overnachten!

Beheer jij een Tiny House of wil je dit gaan doen? En lijkt het je interessant om je bij ons aan te sluiten? Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

De Kempervennen

Noord-Brabant, Nederland

  • Volop actie in de grote meren
  • Montana Snowcenter
  • Cottages en woonboten

Bij De Kempervennen is er volop actie, zowel indoor als in de prachtige natuur. Droom weg bij het uitzicht op het meer vanaf de woonboot...

De Eemhof

Flevoland, Nederland

  • Vermaak voor jong en oud
  • Action Factory
  • Slaap in een woonboot

Een stacaravan op het water? Dat kan bij vakantiepark de Eemhof! Geniet van een groot overdekt zwemparadijs, windsurflessen en nog veel meer in eigen land!

Glamping.nl