Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Tips voor een rolstoelvriendelijke glampingvakantie

Wil je graag onbezorgd genieten van een glampingvakantie, maar is het lastig om tussen het grote aanbod een geschikte accommodatie te vinden voor rolstoelgebruikers? Dan geven wij je graag een aantal tips waarmee je rekening kunt houden voor een rolstoelvriendelijke glampingvakantie. Zo weet je zeker dat jij en je reisgezelschap een onbezorgde tijd gaan hebben!

Rolstoelvriendelijke glampingaccommodaties

Wellicht denk je bij een glampingvakantie niet direct aan rolstoelvriendelijke accommodaties, toch zijn er een heel aantal rolstoelvriendelijke accommodaties waarin je zorgeloos van een glampingvakantie kunt genieten. In ons aanbod vind je een filter met rolstoelvriendelijke accommodaties, zodat je kunt zien op welke bestemmingen je terecht kunt als je wat minder goed ter been bent. Handig als je bijvoorbeeld met meerdere generaties op vakantie wilt.

Rolstoelvriendelijke voorzieningen

Let bij het boeken van je glampingaccommodatie ook op de voorzieningen op het park zelf. Is er bijvoorbeeld een invalide toilet in het centrumgebouw en de toiletgebouwen? Kun je makkelijk over de camping verplaatsen in een rolstoel? Zijn er alternatieven geboden voor trappen bij toegangen tot het restaurant en de receptie? Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens je vakantie.

Reis gemakkelijk van en naar je bestemming

Behalve de voorzieningen op de glampingbestemming zelf, is het natuurlijk ook belangrijk dat je gemakkelijk van A naar B kunt reizen. Een aangepaste auto of bus voor mensen met een mobiliteitsbeperking is dan een aanrader. Op de website van Welzorg.nl vind je verschillende aanschaf/lease aangepaste auto’s of een rolstoelbus voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Ook kun je hier terecht voor autoaanpassingen op maat. Handig als je bijvoorbeeld leuke uitstapjes wilt maken tijdens je vakantie en ook graag wat van de omgeving wilt zien.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vakantie? Laat het ons dan vooral weten. We helpen je graag bij het vinden van een geschikte accommodatie voor jouw reisgezelschap!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

7

Plage des Tonnelles

Familie Ritsma, 4 december 2018

Veel voorzieningen

Als je van een grote camping houdt met veel voorzieningen, dan is dit een goede plek. Mooi gelegen naast het strand met vele opgangen en veel vermaak voor de kinderen. Iedere avond is er vertier in de grote tent voor kinderen/tieners en ouders. Wel konden we door de ligging van onze tent deze muziek tot een uur of 12 snachts horen, dus voor ouders met kleine kinderen is het daarom wat minder geschikt.

Tips in de omgeving

Er is veel te doen; wind museum, strand, zwembad (jammer dat er geen glijbaan bij zit), fietsen huren (ze hebben ook kinderzitjes), dorpjes bezoeken, springkussens, aquarium op het eiland noirmoutier, waterglijbanenpark, etc.

Bezocht Plage des Tonnelles in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl