Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De trend van 2018: eco-glamping

Ecologisch verantwoord vakantie vieren is hot! We zijn ons allemaal steeds meer bewust van de zogeheten ecologische voetafdruk die we achterlaten. In de woonkamer zijn alle gloeilampen al lang en breed vervangen door led-verlichting, we hebben een slimme meter voor het stroom en we scheiden zo goed mogelijk ons afval. Kortom: we doen van alles om het leven zo duurzaam mogelijk te maken. En het fijne is: dit kun je nu ook tijdens de vakantie doen, door middel van eco-glamping.

Eco-glamping: duurzaam kamperen

Naast dat je door de keuze van een glamping accommodatie al bespaart op het verbruik van je auto, kan het dus nog duurzamer. Op veel van onze bestemmingen vind je al een luxe, ecologisch verantwoorde, accommodatie. Zo heb je bijvoorbeeld op Kamp Koren prachtige eco-chalets, met electriciteit opgewekt uit zonne-energie, vind je in Toscane een schitterend EcoResort, Khao Sok Lake wordt beheerd door een duurzame organisatie en ga zo nog maar even door.

Op al deze bestemmingen geniet je van een ontspannende en luxe vakantie, zonder dat je daarmee het milieu (te veel) belast.

Nieuw: de Bohemian Lodge

Een van de nieuwste glamping accommodaties die volledig duurzaam is, is de Bohemian Lodge. We vertelden in een eerder blog al dat het hier gaat om een samenwerking tussen Vacanceselect en Stoerbuiten. In plaats van het naar de sloop brengen van deze verouderde stacaravan, heeft VacanceSelect gekozen voor een meer duurzame oplossing. Met zoveel mogelijk gebruikte materialen wordt zo’n mobile home “gerefurbished” tot een super-de-luxe en duurzame lodge.

Je vindt deze stoere accommodatie bijvoorbeeld al op Orlando in Chianti!

The Green Key

Een goede graadmeter om te checken of een glamping bestemming ecologisch is is het Green Key label. De organisatie achter dit certificaat wil naar eigen zeggen een bewustwording creëren in de toerisme wereld voor een duurzaam bestaan. Bovendien hopen zij dat hun label zal leiden tot het maken van duurzame keuzes. Campings die zijn voorzien van een Green Key certificaat doen er alles aan om te voldoen aan een lange lijst met duurzaamheidseisen. Bovendien wordt een bestemming voorzien van dit label minstens een keer per jaar (opnieuw) gecontroleerd.

Momenteel is Green Key het meest gerenommeerde label op het gebied van eco-toerisme. Je ziet dan ook dat steeds meer bestemmingen hier voor kiezen. Onlangs haalde Landal  haar laatste Green Key certificaat. Dit betekent dat al hun bestemmingen nu voldoen aan de eisen en dat ze goed op weg zijn richting hun doelstelling: in 2030 volledig klimaatneutraal.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl