Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vier redenen waarom het voorjaar de beste tijd is om te reizen

Regen, kou en korte dagen. Je merkt dat de wintertijd is aangebroken. Sommige mensen vinden deze periode fantastisch en anderen kunnen niet wachten tot het weer lente of zomer wordt. Als je bij de groep hoort die meer van de lente houdt, is een vakantie in het voorjaar perfect! Na de sombere wintermaanden kun je weer volop genieten van de lekkere temperaturen en de natuur die in bloei staat. Ontdek hieronder nog vier redenen waarom het voorjaar de beste tijd is om te reizen.

Vakantie in het voorjaar is goedkoper

Het is geen geheim dat je de hoofdprijs betaald wanneer je een vakantie boekt in de zomer. Het is namelijk de drukste tijd van het jaar. De kinderen hebben vakantie en het is lekker weer, waardoor iedereen er natuurlijk tussenuit wil. Het vermijden van deze piek zal je enorm veel geld besparen! Niet alleen vluchten, maar ook accommodaties en sommige attracties zijn in het voorjaar goedkoper. Een leuke vakantie hoeft dus niet altijd duur te zijn!

Het is minder druk

Je wilt spontaan naar een museum of gezellig eten in een bekend restaurant, maar alles is helemaal volgeboekt. Herken je dit probleem ook? In het voorjaar hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je kunt musea bezoeken zonder jezelf tussen de mensen te hoeven wringen om een schilderij te kunnen bekijken. Op vakantie gaan in het voorjaar is perfect als je spontaan op stap wilt!

4 redenen waarom het voorjaar de beste tijd is om te reizen
Foto van Mika Baumeister via Unsplash

Milde temperaturen in het voorjaar

De lente is onze favoriete tijd om te reizen. Het is lekker warm zonder dat het echt heet wordt, waardoor je overdag dus genoeg leuke activiteiten kunt ondernemen! Als je in Europa wilt reizen is het voorjaar ook de perfecte periode, omdat het dan veel minder regent. Regen hebben we namelijk al genoeg gezien in Nederland.

Iets om naar uit te kijken na de sombere winterdagen

Het hebben van een leuk vooruitzicht is nog een goede reden om in het voorjaar op vakantie te gaan. December, januari en februari zijn doorgaans de meest koude en sombere dagen van het jaar. Het wordt snel donker en de kans is groot dat je in een winterdip terecht komt. Daarom is het heerlijk als je weet dat je een vakantie gepland hebt in het voorjaar! Een weekje ontspannen in Italië of genieten van de natuur in Frankrijk. Door een vakantie in het voorjaar te plannen kom je makkelijker door deze sombere tijd heen.

4 redenen waarom het voorjaar de beste tijd is om te reizen
Foto van Alex Iby via Unsplash

Dit waren onze vier redenen waarom het voorjaar de beste tijd is om te reizen. Ben jij van plan om een vakantie in het voorjaar te boeken? 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Les Cigales

Familie Pijpers, 3 oktober 2016

Prachtig zwembadcomplex!

Prachtig zwembadcomplex, mooie omgeving. Tips in de omgeving zijn Cannes, St Tropez, Monaco, maar ook kleinere plaatsen zoals Port Grimaud, St. Maxime en Frejus bijv.

Bezocht Les Cigales in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl