Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wat zijn de verschillen tussen een glamping en een camping?

Ken je het spreekwoordelijke gezegde: “er leiden meerdere wegen naar Rome?” Dat geldt niet alleen voor de reis naar je vakantiebestemming, maar ook voor de manier van vakantie vieren. Zo zijn er heel veel accommodaties om in te verblijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotel, bungalow of chalet? Als je tijdens je vakantie écht van de natuur wilt genieten, kies je voor een camping. Lekker met de caravan of met een tent op vakantie in de buitenlucht! Het grote nadeel is echter wel dat je op een camping minder luxe voorhanden hebt dan in een hotel of bungalow. Gelukkig is daar glamping. Door te glampen combineer je de aantrekkelijke eigenschappen van de camping en een hotel of luxe vakantiewoning. Aan de ene kant ben je nog altijd dichtbij de natuur, maar heb je wel het comfort van thuis door bijvoorbeeld de aangenamere bedden. Lees je mee om nog meer verschillen tussen glamping en camping te ontdekken?

Wat zijn de verschillen tussen een glamping en een camping?
Foto van Villatent

Hoe overnacht je bij glamping?

Het eerste grote punt waarin camping en glamping verschillen is de manier van overnachten. Op een camping neem je vaak je eigen slaapgelegenheid mee, bijvoorbeeld in de vorm van een caravan, camper of tent. Soms zijn er ook nog chalets te huren op een camping als het aanbod zo ver reikt. Aan de ene kant geeft dit je enorm veel vrijheid, maar vanwege de beperkte ruimte mis je wel de luxe van thuis. Op een glamping slaap je daarentegen in een villatent. Dat is, zoals de naam al doet vermoeden, een tent voorzien van alle luxe. Sommige villatenten zijn basic ingericht met enkel comfortabele slaapplekken, maar ondertussen zijn de meeste villatenten zo luxe uitgerust dat je er ook een keuken, woongedeelte en badkamer in kunt vinden. Bovendien zijn deze villatenten ook behoorlijk groot, dus je hebt er vaak meer ruimte dan in een normale tent of in een caravan.

Wat zijn de verschillen tussen een glamping en een camping?
Foto van Villatent

Voorzieningen

Qua voorzieningen zijn glampings en campings vrijwel hetzelfde. Op een glamping kom je dezelfde faciliteiten tegen als op de camping. Hierbij kun je denken aan een zwembad, winkeltje en soms een restaurant of discotheek. Daarnaast heb je als voordeel dat veel villatenten op een glamping hun eigen sanitair hebben, waardoor je niet naar een gezamenlijk toiletgebouw hoeft. Dit in tegenstelling tot wanneer je met een tent naar een camping gaat! Wel zo prettig.

Wat zijn de verschillen tussen een glamping en een camping?
Foto van Villatent

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar de glamping? Dan is het aan te raden om eens een luxe glamping te boeken. Omdat glamping flink in populariteit is gestegen, zijn er overal in Nederland glampings te vinden. Wel is het hierbij van belang om voor jezelf af te wegen hoe veel luxe je wilt en hoe sterk je het nostalgische kampeergevoel behouden moet blijven. Je hebt namelijk simpele villatenten die al een stuk luxer zijn dan een normale tent, maar waarbij je bijvoorbeeld geen wifi hebt. Er zijn ook luxere villatenten die bijna door zouden kunnen gaan als chalet, ware het niet dat er een tentdoek overheen gespannen is. Vaak is er zelfs wifi op luxere plekken. Kies bijvoorbeeld voor een rustige glamping in Limburg of een kindvriendelijke vakantie in Gelderland, alles is mogelijk!

Wat zijn de verschillen tussen een glamping en een camping?
Foto van Villatent

Dit waren de belangrijkste verschillen tussen een glamping en een camping. Wil jij glamping een keer uitproberen?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Camping Le Fief

Familie Houben, 4 december 2018

Mooi en verzorgd

Zeer mooi en verzorgd vakantiepark, glamping huisjes zeer nieuw en netjes. Waterpretpark is heel fijn voor kids, strand dichtbij. Voorzieningen in camping (winkeltje en restaurant e.d.) OK.

Tips in de omgeving

Strand/zee, duikboot bezoeken in Saint-Nazaire, dierentuin Sauvage.

Bezocht Camping Le Fief in juli 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl