Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wat zijn de voordelen van een vakantie in eigen land?

Van reisbeperkingen tot milieubewuste overwegingen: er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een vakantie in eigen land. Je hoort hier steeds meer mensen over! Hoewel je misschien het idee hebt dat een vakantie in het buitenland voor een nog leukere ervaring zorgt, hoeft dat eigenlijk helemaal niet het geval te zijn. Sterker nog: er zitten verschillende voordelen aan een vakantie in eigen land, die we je graag toelichten.

Vakantie in eigen land
Foto van David Abeln via Unsplash

Je kent de taal en cultuur

Op vakantie moet je je toch altijd weer aanpassen aan een bepaalde cultuur, en moet je een andere taal spreken. Heb je daar even een keer geen zin in? Dan is een vakantie in eigen land een ideale uitkomst! Je spreekt immers gewoon de taal. Verder hoef je ook geen rekening te houden met een andere cultuur, zoals bijvoorbeeld in niet-westerse landen al gauw het geval kan zijn. Hier kun je gewoon je favoriete korte broeken voor heren dragen, zonder er verder bij na te denken. Gecombineerd met een mooie polo voor heren bijvoorbeeld. Zo is je outfit in een handomdraai compleet.

Weinig reistijd

Vind je het vervelend aan reizen dat het vaak toch behoorlijk lang duurt voordat je op de plaats van bestemming aankomt? Ook dat probleem is verleden tijd met een vakantie in Nederland: je bent er zo! In ons kleine land kun je immers nooit écht lang onderweg zijn. Dat is goed voor het milieu. En zeker als je met bijvoorbeeld kleine kinderen op pad gaat, is de korte afstand een fijn idee: dat voorkomt gezeur over het afleggen van een lange afstand en de verveling die daarbij komt kijken.

Vakantie in eigen land
Foto van Jasper Geys via Unsplash

Op ontdekkingstocht in eigen land

In Nederland zijn er heel veel mooie plaatsen en gebieden om te ontdekken. Vaak gaan we daar zo aan voorbij, met de focus op een reis naar het buitenland. Het is juist leuk om ook je eigen land beter te leren kennen. Of je nu naar een stad gaat of juist een natuurgebied: het is natuurlijk aan jou om te bepalen wat je het leukst vindt. Een combinatie is ook een optie!

Bekend met het eten

Ben jij of zijn bijvoorbeeld je kinderen moeilijke eters? Ook dan kan het prettig zijn om in eigen land op vakantie te gaan. Zo weet je immers ongeveer wat je kunt verwachten in de restaurants of in andere tentjes. Ook het aanbod in de supermarkt is bekend: zo kan er gewoon hagelslag of goede kaas op de bekende Nederlandse boterham worden gegeten. Bij bijvoorbeeld allergieën kan dit ook een uitkomst bieden, aangezien hier ook weer geldt dat je de producten kent en geen ingrediëntenlijst hoeft te vertalen. Ook in restaurants kan hier waarschijnlijk makkelijker rekening mee worden gehouden dan in het buitenland. Zo kies je dus voor een praktische oplossing met een vakantie in eigen land!

Vakantie in eigen land
Foto van Stephanie LeBlanc via Unsplash

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Zaton Holiday Resort

Familie Mulder, 3 oktober 2016

De natuur is geweldig!

Fijian camping, stand was super. Voldoende variatie en veel te doen.

Zadar is een geweldige stad. Omgeving met scooters die we hadden gehuurd verkend, was fantastisch! Zijn naar Pag geweest geweldige route binnendoor. De natuur (zee en bergen) is geweldig!!

Bezocht Zaton Holiday Resort in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl