Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zomervakantie bij het Lago Maggiore

Ieder jaar hetzelfde verhaal. Zodra de zomervakantie voorbij is, wordt er al weer nagedacht over de vakantie het jaar erop. Waar gaan we heen, wat moet de camping bieden, bergen of zee, een huisje huren of caravan mee? Herkenbaar? Bij mij thuis was het elk jaar weer een zoektocht naar een bestemming waar we alle vier tevreden mee waren. In 2012 was de keuze gemaakt voor een zomervakantie bij het Lago Maggiore! Een mooi en groot meer in het noorden van Italië, maar om het ingewikkeld te maken: het noorden van het meer, ligt in het zuiden van Zwitserland. Heel bijzonder dus!

Ik vond de locatie heel erg mooi en er was veel te beleven. Wij zijn wel echt een bergwandel en –klim gezin, daarvoor was deze locatie minder geschikt, met weinig uitdaging. We hebben wel heel veel plezier gehad, er zijn overal kleine bootjes te huur, met bijvoorbeeld een glijbaantje. Ook kan ik een boottocht over het meer enorm aanraden, deze brengt je naar de verschillende eilandjes en de andere kant van het meer. De eilandje hebben allemaal iets typerends. Wat ik me nog goed kan herinneren, waren de mooie botanische tuinen op een van de eilandjes.

Overtuigd van de locatie? Dan tip ik je hieronder een paar glampings aan het meer, waar je je vakantie heerlijk door kunt brengen.

Camping Italia Lido

Camping Italia Lido is een intieme en gezellige familiecamping met een privéstrand direct aan het Lago Maggiore. Hebben je kinderen ooit meegedaan aan de ‘babydance’? Gegarandeerd volop pret. Zowel overdag en ’s avonds worden de kinderen vermaakt door het animatieteam. Doe ook gerust mee met de dagelijkse beachvolleybal toernooien.

Camping Lago Maggiore

Een campingplek onder de bomen met uitzicht op het zonnige Lago Maggiore. Op Camping Lago Maggiore bestel je pizza’s zoals je die alleen in Italië vindt. Gezellig eten op de veranda voor de caravan.
Vakantie aan het meer, daarvoor ga je naar camping Lago Maggiore. Je wandelt van de stacaravan zo naar de oever.Sommige plekken hebben uitzicht op het water. Zie je jezelf al op de veranda zitten? Heerlijk koel onder de bomen, uitkijkend op bootjes en watersporters? Volle zon vind je aan de waterkant.

Camping Village Conca d’Oro

Een plek middenin de natuur met wijds uitzicht over het Lago Maggiore en de bergen. Als de avond valt, gaan de lichtjes in de dorpjes en eilandjes aan. Gewoon prachtig, gewoon magisch! Camping Village Conca d’Oro is ideaal gelegen direct aan een privé strand, tussen de gezellige plaatsjes Feriolo di Baveno en Verbania. De camping heeft ook een terrein midden in de natuur, tussen de mooie bomen, waar je wakker wordt door het gezang van vogels.

zomervakantie bij het lago maggiore

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bekijk de campings

Lago Maggiore

Lago Maggiore, Italië

  • Kinderparadijs
  • Zonneweide aan het meer
  • De lekkerste pizza's

Een campingplek onder de bomen met uitzicht op het zonnige Lago Maggiore. Hier eet je tevens de beste Italiaanse pizza's!

Village Conca d’Oro

Lago Maggiore, Italië

  • Sprookjesachtig uitzicht
  • Volop waterplezier
  • Middenin de natuur

Vanaf camping Village Conca d’Oro is het Lago Maggiore op z’n allermooist! Een prachtige plek voor een ontspannen gevoel.

Glamping.nl