Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Grote toename glamping vakanties in 2016

Glamping is hot! Steeds vaker kiezen mensen voor luxe kampeervakanties op bijzondere locaties, zo blijk uit de eerste boekingen van Vacanceselect, Europees leider in het aanbod van camping- en glampinglocaties. Oprichter en directeur van Vacanceselect Loek van de Loo licht toe: “Het is al lange tijd voorspeld, maar in 2016 breekt Glamping in Nederland echt massaal door.”

‘Huidige generatie ouders wil kamperen’

Een luxe safaritent of een lodgesuite met een heerlijke boxspring; zomaar een greep uit de accommodaties die onder de noemer glamping vallen. Beter gezegd: glamorous kamperen. Volgens Van de Loo kan een verschuiving van generatie de oorzaak zijn van de massale toename van glamping. “De huidige generatie ouders heeft vroeger zelf en masse gekampeerd. Nu willen zij dat doorgeven aan hun eigen kinderen, maar de twijfel tussen een luxe vakantie en kamperen maakt dat soms nog lastig. Glamping biedt daarin de ideale uitkomst: het gemak van de camping voor de kinderen, de luxe van een hotel voor de ouders.”

Voor 2016 verwacht Vacanceselect zo’n 70.000 boekingen te verwerken, waarvan de helft glampinglocaties zullen zijn. Dat glamping hot is, valt daarmee niet meer te ontkennen. “Maar we moeten wel oppassen voor wildgroei van de term glamping”, meent Van de Loo. “Je ziet steeds meer bedrijven of campings de term ‘glamping’ ergens opplakken. Soms terecht, maar alleen de toevoeging van airconditioning in een accommodatie maakt het nog geen glamping. Daar waken wij met Glamping.nl voor.”

Romantiek van de tent…

Op dit moment is er al een stijging van 23 procent te zien van het aantal boekingen in december bij Vacanceselect ten opzichte van vorig jaar. Dat zijn zowel de gewone kampeervakanties als de glamping vakanties, maar volgens Van de Loo is hieraan tevens te zien dat de nieuwe generatie ouders terugvallen op kamperen. “En die generatie wil steeds meer. Ze willen wel de beleving van een camping en de romantiek van een tent, maar ook een veranda, volledige keuken inclusief vaatwasser, echte bedden een eigen douche en toilet en liefst ook nog een hottub. Dat is mooi om te zien.”

accommodation-cube-suite-5

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Les Sablons

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Pal aan zee
  • Zwembad met glijbanen
  • Romeinse stadjes en kastelen

Op camping les Sablons loop je vanuit het accommodatie zo het strand op. Geniet van de vele zwembaden en aangeboden activiteiten.

Pagina delen

Glamping.nl