Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wat is Glamping?

Wat is Glamping?

Glamping, ofwel glamorous camping, staat voor het comfort van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een camping. Tijdens je glampingvakantie verblijf je in een compleet ingerichte luxe tent of een bijzondere accommodatie. Op deze manier kampeer je geheel in stijl, voorzien van alle moderne gemakken. Op Glamping.nl komen mensen met passie voor Glamping en Luxe Kamperen samen en hebben we meer dan 600 glamping bestemmingen met de allermooiste accommodaties voor je geselecteerd, die je direct kunt boeken bij de aanbieder.

Meer tips, tricks en feitjes over Glamping vind je in deze infographic!

glamping infographic

Luxe en comfort

Bij Glamping kampeer je met de luxe van thuis. Geen luchtbedden, matjes, slaapzakken of campingbedden meer. Ook niet meer met de toiletrol onder de arm, je toilettas en handdoek naar het sanitairgebouw. Want in een glamping accommodatie geniet je van een heerlijk, comfortabel bed en (in de meeste gevallen) privé sanitair! Daarnaast is er in de accommodaties ook een keukenblok en koelkast aanwezig. De campinggasstellen kunnen dus ook weer opgeborgen worden! Luxe en comfort is de standaard. Dat is dus echt glamorous kamperen!

Waar komt Glamping vandaan?

Glamping is vanuit de basis afkomstig uit Zuid-Afrika. Rijke ontdekkingsreizigers reisden begin vorige eeuw vanuit Amerika en Europa af naar Afrika om onderzoek te doen naar bijzondere diersoorten. Vaak waren zij maandenlang van huis en logeerden daarom in luxe canvastenten (Safaritenten). Op deze manier hoefden zij de luxe en het comfort van thuis niet te missen.

Hoe kun je glampen?

Voor je Glamping verblijf op de camping in een sfeervolle en luxe accommodatie heb je de keuze uit meer dan 20 verschillende soorten luxe accommodaties! Er zit er dus vast wel eentje bij naar jouw smaak. Deze accommodaties zijn volledig ingericht met inventaris en meubilair en beschikken over een keuken en (vaak) een eigen sanitair.

Een blijvende ’trend’

Glamping is inmiddels een bekend fenomeen dat zich in de afgelopen 10 jaar tijd enorm snel heeft ontwikkeld. Zowel fabrikanten als touroperators / bestemmingen hebben slim ingespeeld op de wens van veel mensen die wel midden in de natuur willen zijn, maar niet iets willen inleveren aan luxe en comfort tijdens hun verblijf. Glamping staat precies voor het samenkomen van die twee werelden waarbij er een hoge standaard is. Deze is veel hoger dan wat je op een ‘normale’ camping mag verwachten.

Het bewijs dat Glamping geen hype of trend is en wat ons betreft een eigen en unieke vakantiesegment is geworden, is het feit dat het zoekvolume op het woord ‘Glamping’ exponentieel is gestegen. Nog maar enkele jaren geleden zochten mensen amper online op het woord (via Google en andere zoekmachines). Sterker nog: Glamping was tot aan 2006 niet eens een officieel woord in het woordenboek! Inmiddels levert een zoekopdracht op Glamping wereldwijd meer dan 30 miljoen resultaten op en de rek is er nog lang niet uit.

Glamping.nl bestaat al sinds 2013 en heeft in de afgelopen jaren een stevige positie gecreëerd op Google, waardoor wij op veel zoekwoorden (Glamping + Italië bijvoorbeeld) standaard op de eerste plaats terecht komen.

Lees hier meer over het bedrijf achter Glamping.nl.

Glamping.nl