Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Pardonnez-moi, un glamping?!

Mijn eerste ontmoeting met een glamping

Een kampeerder ben ik, in hart en nieren. Ik vind het heerlijk om te koken op een gaspitje, ik slaap het lekkerst als de regen op de tent tokkelt en zelfs met een wc rol onder je arm lopen is voor deze die-hard geen probleem!

Toen ik solliciteerde bij Team4Animation werd al gauw duidelijk dat ik een chef-functie kreeg, op een glamping. Een watte?

Jawel, glamping!

De afkorting van ‘glamorous camping’. Eind juni 2014 stap ik uit bij de bushalte in Noirmoutier en word ik opgehaald door de glamping-baas. Van hem krijg ik een uitgebreide rondleiding over Domaine Les Moulins in een golfkarretje (omg, een golfkarretje!). Hij wijst naar tipi’s (met 2 verdiepingen!), naar de chalets met een jacuzzi op het terras (met uitzicht over zee!) en we stoppen bij het à la carte restaurant (met luxe wijnbar!) aan het begin van de camping. Dat is wel wat anders dan ik gewend ben uit mijn jeugd. Een keer in de week kan je daar friet bestellen bij de patron en is het zwembad misschien groen of blauw. Oh, het zwembad! Laat ik die niet vergeten. Bubbelbad, verlichting, strandbedjes, alles pico bello verzorgd.

Glamping-animatie

Samen met mijn 3 mede-animatrice’s zijn wij verantwoordelijk voor een tot in de puntjes geregelde animatie. Want is er op een glamping een ander publiek die ook net iets anders verwacht dan een schattenjacht?

Ja en nee tegelijk. Ja, die papa werkt voor Heineken en die weer voor RTL. Maar nee, deze ouders en kids zijn net zo verrukt van een fotospeurtocht, lampionnenoptocht en de minidisco dansjes. En oh, wat een mazzel voor mij als ‘licht autistische perfectionist’, op een glamping is alles, maar dan ook alles mogelijk. Wat betekent dat de animatie die mijn toppers en ik maken geen grenzen heeft. Materialen in overvloed, lekkers voor de kids wordt hoogstpersoonlijk door de campingbaas aangevuld (en getest), ideeën worden altijd uitgevoerd en regelmatig is mijn rechterhand (die lieve, lieve Bo) in het golfkarretje te vinden die zij dan versierd heeft, muziekbox achterin geknald en zingend over de camping scheurt.

 foto-30-06-14-09-54-22 imag2214 img-20140816-wa0000

Hard werken word beloond, met champagne in de jacuzzi, flessen rosé worden gekocht door gasten voor ons en we werden regelmatig in de watten gelegd in het restaurant. Want het is “och zo ontzettend leuk hoe jullie met de kinderen om gaan!”. Dat levert bij deze filles du Kids Club een grote smile op van oor tot oor.

Mijn favoriete momentjes op deze glamping:

  • In de douche staan na de kids disco, en naast jou in het andere hokje een van de kindjes aanhoren die nog mee staat te brullen met de muziek;
  • Wel 2 huilende mama’s en 1 huilende papa bij afscheid nemen;
  • Elke dinsdag en donderdag, splashdance. Disco in het water. Jazeker, dat is een ding. Believe me, fan-tas-tisch. Als ik zeg ‘salsa’, zeg jij…?

Wil jij ook naar een glamping met animatie voor de kinderen? Bekijk hier het aanbod campings met een animatieprogramma.

foto-15-07-14-16-16-37

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Vigna Sul Mar - Glamping.nl

Vigna Sul Mar

Adriatische kust, Italië

  • Direct aan zee
  • Tussen leuke badplaatsjes
  • Tussen Venetië en Rimini

Vigna Sul Mar is een camping voor waterratten: maar liefst twee grote zwembaden en een privéstrand!

Pagina delen

Categorieën

Glamping.nl